Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 13

Beveik du trečdaliai lietuvių pirko kontrabandinių prekių

Beveik du trečdaliai lietuvių per pastaruosius dvejus metus yra pirkę kontrabandinių cigarečių, degalų ar alkoholio, rodo tyrimas.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės. / VSAT nuotr.

Absoliuti dauguma apklaustųjų nurodė taip darantys dėl kainų skirtumo, tačiau antras pagal populiarumą atsakymas buvo, kad tai jiems yra savotiška protesto forma prieš valstybės politiką, rodo naujienų portalo delfi.lt užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.

Į klausimą, ar esate per pastaruosius dvejus metus pirkęs kontrabanda atgabentų degalų, cigarečių ar alkoholio, teigiamai atsakė per 60 proc. apklausos dalyvių.

Dažnai perkantys kontrabandines prekes nurodė 20,3 proc. respondentų, 13 proc. tvirtino pastaruoju metu perkantys dažniau nei anksčiau, o 28 proc. sakė nelegaliai įvežtų rūkalų, alkoholio ar kuro įsigiję vieną ar kelis kartus.

Daugiau nei trečdalis respondentų – 37,6 proc.– atsakė kontrabanda atvežtų akcizinių prekių per pastaruosius dvejus metus nepirkę.

Dauguma – 89,1 proc. – apklaustųjų teigė kontrabandinių prekių įsigiję, nes jos pigesnės.13,9 proc. apklausos dalyvių pareiškė, kad tokiu būdu jie protestuoja prieš valstybės politiką, 6,4 proc. tvirtino, kad kontrabandinės prekės esą paprasčiau prieinamos nei legalios, o 3,7 proc. jas laiko kokybiškesnėmis.

Rajonų centrų ir kaimų gyventojai teigė dažnai perkantys kontrabandinių prekių: alkoholio, cigarečių bei degalų. Tuo metu didžiųjų miestų gyventojai pripažino pastaruoju metu perkantys daugiau kontrabandinių prekių nei tai darė anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius