Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 06

Bibliotekoje – prisiminimų vakaras „Praeities aidai“

Kauno apskrities viešoji biblioteka 60-ojo jubiliejaus proga kviečia į prisiminimų vakarą „Praeities aidai“.
R.Keturakio knygos pristatymas (1994).
R.Keturakio knygos pristatymas (1994). / Bibliotekos archyvo nuotr.

Trečiadienį, 17 val., K.Donelaičio gatvėje 8 esančių senųjų bibliotekos rūmų salėje vyksiančiame renginyje kauniečiai galės prisiminti gyvojo žodžio almanachą „Ąžuolynas“ ir Muzikinių antradienių bei trečiadienių audicijas.

Pasak prisiminimų vakaro rengėjų, almanachas „Ąžuolynas“ – svarbi netolimos praeities Kauno kultūrinio gyvenimo dalis. „Ąžuolyno“ gimimas sutapo su 1989 m. Lietuvoje prasidėjusiu Atgimimu.

„Visuomenei jaučiant didelį poreikį sovietmečiu nutylėtoms ir draustoms temoms, almanacho rengėjai netrukdavo atsiliepti į Lietuvos kultūrinio gyvenimo aktualijas. Renginiuose skambėjo gyvas meno kūrėjų žodis, buvo pristatomos dar spaustuvės dažais kvepiančios knygos“, – sakė muziejininkai.

Ne ką mažiau svarbūs anuomet buvo ir muzikiniai trečiadieniai. Bemaž 15 metų trečiadieniais (kurį laiką – antradieniais) Kauno viešosios bibliotekos salėje vykusios audicijos tapo unikaliu kultūros reiškiniu. Mintis rengti tokius susibūrimus kilo kauniečiui kompozitoriui Giedriui Kuprevičiui, o jo iniciatyvai entuziastingai pritarė ir organizuoti renginius padėjo tuometinė bibliotekos Muzikos leidinių skyriaus vedėja Daina Kazlauskienė. Pastarieji entuziastai dalyvaus ir rytoj vyksiančiame renginyje. Kartu su jais į prisiminimus leisis Robertas Keturakis, Liucija Zorubaitė, Vytautas Čepliauskas ir kiti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius