Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 23

Bibliotekoje – vienos vaidybinės scenos filmų festivalis

Kauno apskrities viešoji biblioteka 60-ojo jubiliejaus proga kviečia į Vienos vaidybinės scenos festivalio-konkurso filmų peržiūrą. Išvysti juos bus galima ketvirtadienį, 18 val.
Kauno apskrities viešoji biblioteka 60-ojo jubiliejaus proga kviečia į Vienos vaidybinės scenos festivalio-konkurso filmų peržiūrą.
Kauno apskrities viešoji biblioteka 60-ojo jubiliejaus proga kviečia į Vienos vaidybinės scenos festivalio-konkurso filmų peržiūrą. / Kinomanai.lt nuotr.

Vasarą Vilniuje praūžęs Kinomanai.lt iniciatyva rengtas vienos vaidybinės scenos filmų festivalis-konkursas pagaliau atvyksta į Kauną. Festivalio tema – meilė visomis žiūrovui suprantamomis prasmėmis. 12-oje trumpų filmų jų autoriai bandė atskleisti įvairiausias meilės spalvas ir atspalvius. Filmų kinematografiškumą, originalumą, aktorių vaidybą ir kitus aspektus jau įvertino kino profesionalai, o ar jų vertinimai teisingi, galėsite patikrinti pasižiūrėję festivalio filmus.

Anot daugiausia apdovanojimų gavusio filmo „Jei tau manęs reiktų“ režisieriaus Dano Kučinsko, vienos scenos filmai buvo pasirinkti dėl to, kad jų kūrimas – geras ir nebrangus būdas mokytis. Juk lengviau pasiskolinti trūkstamą techniką, prisikalbinti bendraminčius, aktorius vienai filmavimo pamainai nei prašyti jų mėnesį padirbėti nemokamai. O per vieną filmavimo pamainą, gerai suplanavus, galima nufilmuoti vienos scenos filmą. Tai ypač aktualu mėgėjams. Be to, viena scena įdomi tuo, kad didelis krūvis tenka aktoriams: veiksmas vyksta čia ir dabar, nėra jokių persikėlimų nei į ateitį, nei į praeitį, o istorija turi būti papasakota, žinutė žiūrovui turi būti perduota.

Ar apie meilę galima pasakyti kažką naujo? Meilės tema yra tokia plati, kad kalbėjimas apie ją turbūt prilygsta kalbėjimui apie bet ką. Nes meilė yra visur, visi su ja susiduria, visi išgyvena. Tai tema, kuria visada bus galima pasakyti kažką naujo ir įdomaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius