Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 20

Bibliotekos jubiliejaus proga – renginių lietus

Kauno apskrities viešoji biblioteka (KAVB) pradeda švęsti 60 metų jubiliejų.
Kauno apskrities viešoji biblioteka
Kauno apskrities viešoji biblioteka / Bibliotekos nuotr.

Neeilinei sukakčiai paminėti skiriamas renginių ciklas, kuriame žiūrovų laukia kino filmų festivalis, kūrybinių idėjų pristatymo vakaras, Skaitytojų klubo susitikimai. Renginių maratonas tęsis visą mėnesį: nuo rugsėjo 20-osios iki spalio 21 dienos.

„Iš mažos gilės išauga didelis ąžuolas“ – teigia lietuvių patarlė. Pirmasis bibliotekos direktorius Kazys Povilaitis tokią „gilę“ pasodino prieš gerą dešimtmetį, pasiūlęs praplėsti bibliotekos valdas ir statyti naujus modernius rūmus su erdviomis skaityklomis ir patogiais kabinetais. Šiandien bibliotekos rūmai plyti apsupti didingų ir tvirtų ąžuolų Kauno Ąžuolyno parke.

[[11,7 mln. – tiek lankytojų KAVB aptarnavo per 60 veiklos metų. ]]

„60 metų žmogui – tai brandus amžius, bibliotekai – tik nedidelė veiklos atkarpa. Per šiuos metus stengiamės būti visiems prieinamu žinių ir idėjų šaltiniu: aptarnavome 11,7 mln. lankytojų, paskolinome 52,6 mln. dokumentų, suteikėme 1,3 mln. bibliografinių informacijų ir sukaupėme gana nemažą 2 mln. dokumentų fondą. Daugybė renginių, konferencijų, projektų po bibliotekos stogu ne kartą subūrė žymius ir garbingus Lietuvos kultūros, visuomenės žmones. Čia lankėsi Lietuvos prezidentai, Seimo nariai, dvasininkai, rašytojai, kino ir teatro aktoriai, dailininkai, mokslininkai ir kiti visuomenės veikėjai. Šią veiklą stengiamės tęsti ir toliau. O nuo šiandien kviečiame visus kartu švęsti 60-ąjį bibliotekos jubiliejų“, – užsukti į jubiliejui skirtus renginius kvietė KAVB muziejininkai.

Šventinių renginių maratoną pradės šiandien visuomenei pristatoma menininko Andriaus Rugio instaliacija „Garso korys“. Specialiai bibliotekoje įrengtame Garso kambaryje lankytojai galės pasinerti į skirtingų aplinkos garsų ir jų derinių pasaulį. „Garso koryje“ susilies povandeninio Neries gyvenimo ir Ramiojo vandenyno gaudesiai, miestų garsai susijungs su senolės iš Dzūkijos pasakojimais arba gervių palydos iš Novaraisčio garsais.

Pasak A.Rugio, jo tikslas – kad individualių perklausų metu kiekvienas lankytojas galėtų patirti savotišką koncertą. Apsilankyti „Garso koryje“ kauniečiai galės iki spalio 16 dienos. Garsų pasaulis įrengtas bibliotekoje, 403 kambaryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius