-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 06

Bilietas į nacionalinius ir regioninius parkus – be patikrinimų ir baudų

Lietuvos nacionaliniai ir regioniniai parkai visuomenę kviečia prisidėti prie jų atnaujinimo ir puoselėjimo. Nuo gegužės 15-osios kiekvienas lankytojas raginamas savanoriškai įsigyti eurą kainuojantį bilietą. Surinktas lėšas parkai žada naudoti tik tvarkyti aplinkai ir visuomenės poreikiams tenkinti.
Dzūkijos nacionalinis parkas
Dzūkijos nacionalinis parkas / Baltijos aplinkos forumo nuotr.

Nuo praėjusios vasaros Aukštaitijos nacionalinis parkas ir Labanoro regioninis parkas ragino lankytojus įsigyti bilietus. Per metus surinkta per 11 tūkst. eurų, už kuriuos atnaujinti informaciniai stendai, prieš naująjį sezoną remontuojamos stovyklavietės, kitos parkų lankomos vietos.

Bilietas nėra privalomas, nebus jokių patikrinimų, nebus administracinės atsakomybės už neturėjimą

„Bilietas nėra privalomas, nebus jokių patikrinimų, nebus administracinės atsakomybės už neturėjimą. Bus galima fiziškai įsigyti bilietą lankytojų centruose, parkų direkcijose, taip pat kalbamės su „Perlu“, „Tiketa“ dėl platinimo terminaluose“, – sako Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorius Albertas Stanislovaitis.

Neprivalomas penkių dienų lankytojo bilietas, galiosiantis visuose Lietuvos parkuose, kainuos eurą. Mėnesiui – 10 eurų, metams – 20 eurų. Šeimos metinis bilietas kainuos 25 eurus.

Įsigiję bilietą lankytojai gaus simbolinę dovaną. Svarstoma apie žemėlapėlį, lankstinuką, lipduką. Už gyventojų suaukotus pinigus – nupirktus bilietus – žadama toliau tvarkyti ir puoselėti parkus.

„Visi mėgstame plaukti baidarėmis. Įsivaizduokite, kiek yra upių, kuriomis mes naudojamės, kur nėra sukurta infrastruktūra, kur mes galėtume išlipti į krantą, pailsėti, kur matytume nuorodas į poilsiavietę ar šiaip gražią vietovę, kiek mes turime nebaigtų tvarkyti piliakalnių“, – sako A. Stanislovaitis.

Kasmet saugomose teritorijose apsilanko apie 3,5 mln. lankytojų. Svarstoma, kad per metus gyventojai nupirks lankytojų bilietų už 200–300 tūkst. eurų.

Bilieto nereikės vietiniams teritorijų gyventojams, taip pat lankantiems Pavilnių ir Verkių regioninius parkus, kurių veiklą kuruoja Vilniaus savivaldybė, bei Kultūros ministerijos prižiūrimą Trakų istorinį nacionalinį parką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius