Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 14

Bin Ladeno naujausiame garso įraše arabų lyderiai kaltinami pataikavimu Izraeliui

„Al Qaeda“ lyderis Osama bin Ladenas apkaltino kai kuriuos arabų šalių lyderius „susidėjus“ su Izraeliu per pastarojo karinę kampaniją Gazos Ruože – tai galima buvo išgirsti per „Al Jazeera“ televiziją šeštadienį transliuotame garso įraše.
O.bin Ladenas
O.bin Ladenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Išaiškėjo, kad kai kurie arabų lyderiai buvo susidėję su kryžiuočių sionistų aljansu prieš mūsų žmones. Tai tie lyderiai, kuriuos Amerika vadina nuosaikiaisiais“, – kalbėjo O.bin Ladenas.

Šis „al Qaeda“ lyderio kalbos įrašas, kurio autentiškumas neįrodytas, per pastaruosius du mėnesius jau antras, kuriame kalbama apie Izraelio karinę kampaniją Gazos Ruože.

Sausio 14 dieną internete pasirodžiusiame įraše jis ragino viso pasaulio musulmonus keršyti Izraeliui už jo karinę operaciją.

Šis 22 paras trukęs Izraelio armijos per Naujuosius metus surengtas Gazos Ruožo puolimas, per kurį žuvo daugiau kaip 1300 palestiniečių, sukėlė nesantaiką tarp Egipto ir Saudo Arabijos, iš vienos pusės, ir Sirijos bei Kataro, iš kitos.

Egiptas susilaukė kritikos dėl atsisakymo atverti Rafaho sienos perėją į Gazos Ruožą; o Sirija dar apkaltino Egiptą šališkumu palestiniečių judėjimo „Fatah“ atžvilgiu susitaikymo derybose su „Hamas“.

Savo ruožtu, Kairas kaltino arabų šalis, jog jos nieko nepadarė, kad padėtų palestiniečiams išspręsti problemas, ir siūlė tik retoriką. Egiptas taip pat kritikavo judėjimą „Hamas“ rėmusį Iraną, kad šis kišasi į arabų reikalus.

Lig šiol Egiptas tarpininkauja Izraelio ir „Hamas“ deryboms, kurios prasidėjo paskelbus paliaubas sausio 18 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius