-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 11

Birštonas skęsta žmonių minioje: norinčių įvažiuoti į kurortą eilė nusidriekė nuo pat Prienų

Birštone po dvejų metų pertraukos ošia tradicinė miesto šventė. Penktadienį kurortui pavyko išvengti škvalo, o šeštadienio pavakarę tūkstančius į miestą suplūdusių svečių džiugino saulė. Lankytojų tiek daug, kad apie 20 valandą „užsikišo“ miesto prieigos – nusidriekė kilometrinė automobilių eilė.
Automobilių spūstis įvažiuojant į Birštoną
Automobilių spūstis įvažiuojant į Birštoną / Egidijaus Garbaravičiaus nuotr.

Nuo ketvirtadienio miesto gimtadienį švenčiantis 5 tūkst. gyventojų turintis Birštonas šeštadienį skendo lankytojų minioje – gatvėse bei kiemuose, rodos, neliko nė vienos tuščios vietos automobiliui pasistatyti.

Nors vis dažniau kalbama apie norą apmokestinti automobilių statymą žaliojo kurorte centre, šiuo metu parkavimas vis dar yra nemokamas.

Tuos, kurie šventės metu transporto priemones paliko ne vietoje (o tokių buvo ne vienas), policijos pareigūnai dosniai apdalijo pranešimais apie skirtas baudas.

Trečioji šventės diena šeštadienį prasidėjo nuo amatų ir tautodailės dirbinių mugės, nemokamų mankštų po atviru dangumi, įvairių sporto varžybų, nemokamų atrakcionų vaikams bei sanatorinių procedūrų suaugusiems, parodų, kūrybinių dirbtuvių ir edukacijų.

Tačiau lankytojų piko Birštonas sulaukė vakare, kuomet vasaros estradoje surengtas pagrindinis koncertas – muzikinė fiesta su Jokūbo Bareikio ir Rafailo Karpio muzikiniu projektu „The Beatles Show“, Kastyčiu Kerbedžiu, grupe „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Donato Paužuolio valdomo aviamodelio šou.

15min skaitytojai pranešė, kad apie 20 valandą ties įvažiavimu į Birštoną nusidriekė didžiulė automobilių spūstis – eilė tęsėsi net iki Prienų.

Nuo Prienų iki Birštono – apie 6 kilometrų atstumas.

Egidijaus Garbaravičiaus nuotr./Automobilių spūstis įvažiuojant į Birštoną
Egidijaus Garbaravičiaus nuotr./Automobilių spūstis įvažiuojant į Birštoną

„20 minučių praleidome spūstyje, kol įvažiavome“, – pranešė skaitytojas Egidijus.

Ketvirtadienį Birštonas atidarė beveik dvejus metus tvarkytą Jaunimo gatvę. Būtent šia gatve įvažiuojama į kurortą. Iki tol atvykusius svečius pasitikdavo į apylanką nukreipiantis ženklas.

Centrinė miesto gatvė ir jos infrastruktūra po rekonstrukcijos tapo visiškai pritaikyta gyventojams ir turistams. Čia įrengtos papildomos automobilių stovėjimo vietos, naujas dviračių ir pėsčiųjų takas, modernus gatvės ir pėsčiųjų takų apšvietimas. Gatvė taip pat pritaikyta ir žmonėms su negalia, pagerintos Birštono gyventojų susisiekimo sąlygos. Tačiau vietiniai gyventojai burba, kad ji per siaura.

Tiesa, kaip 15min teigė Birštono merė Nijolė Dirginčienė, pravažiavę naująja gatve vieną, kitą kartą, gyventojai įvertino naująją miesto arteriją jau teigiamai.

„Visiems atrodė, kad tą gatvę mes tvarkėme 100 metų, nes taip ilgai. Tik posėdis koks tarybos, pirmas klausimas – kada baigsim tvarkyt. Dveji metai sutartis, iki rudens turėjome užbaigti. Neatrodė, kad ilga sutartis, bet kai atkerti arteriją pagrindinę, kuria įvažiuoja visi – ir gyventojai, ir turistai, atrodė ilgai. Truko darbai metus ir 8 mėnesius.

Gatvė atidaryta, ji kitokia, susiaurinta. Užprogramuoja lėtą eismą. Norėtume, kad žmonės pravažiavę užrašą „Birštonas“, iškart spaustų ant stabdžio. Viską pristabdytų. Ritmas Birštone turėtų būti lėtesnis – į kurortą atvyksta turistai pailsėti.

Gyventojai taip pat šurmuliavo, kad gatvė siaura, tačiau pravažiavo kartą, kitą ir pamatė, kad galima per trinkeles pravažiuoti, jei skubi. Svarbiausia, kad gatvėje atsirado pėsčiųjų ir dviračių takai, poilsio salelės“, – šeštadienį teigė merė.

Šventė Birštone tęsis ir sekmadienį. Su programa galima susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius