-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 13

Birštonas rengia teritorijų planavimo dokumentus pagal naująją tvarką – statytojams procedūra bus lengvesnė

Birštono savivaldybė jau pradėjo rengti miesto teritorijų planavimo dokumentus pagal nuo 2014 metų sausio 1 dienos įsigaliojusį Teritorijų planavimo įstatymą. Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas Mantas Michaliunjo teigė, kad viskas vyksta sklandžiai, o naujoji tvarka padės statytojams greičiau įgyvendinti savo idėjas.
IMG_9890
Teritorijų planavimas
Temos: 1 Aplinkosauga


Gyventojams bus lengviau

Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas pasakojo, kad šiais metais Birštono Savivaldybės administracija parengė ir Taryba patvirtino kurorto centrinės dalies specialųjį planą bei kurorto ir gyvenviečių plėtros specialųjį planą. Anot M.Michaliunjo, šie planai turėtų padėti statytojams greičiau pasiekti savo tikslų: „Šie teritorijų planavimo dokumentai detalizuoja šiuo metu galiojančius bendruosius planus ir išties bus naudingi gyventojams, pageidaujantiems keisti paskirtį, naudojimo būdą.“

Remiantis naująja teritorijų planavimo redakcija, gyventojai gali nerengdami teritorijų planavimo dokumentų, tik pateikę prašymą Savivaldybės administracijos direktoriui, per 10 dienų pasikeisti žemės paskirtį ar naudojimo būdą. „Aišku, jeigu prašomas keitimas nepažeidžia galiojančių teritorijų planavimo dokumentų“, – pridūrė Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas.

M.Michaliunjo pritarė, kad naujasis Teritorijų planavimo įstatymas palankus ketinantiems statyti būtent laiko atžvilgiu. „Esant poreikiui koreguoti detaliojo plano sprendinius įstatyme numatyti trumpesni terminai, tai suteikia gyventojams galimybę greičiau įgyvendinti savo idėjas. Nuo šių metų įsigaliojusi įstatymo redakcija išties supaprastina teritorijų planavimo procesus.“

Šie teritorijų planavimo dokumentai detalizuoja šiuo metu galiojančius bendruosius planus ir išties bus naudingi gyventojams, pageidaujantiems keisti paskirtį, naudojimo būdą“, – teigė M.Michaliunjo.

Lyginti dar sunku

M.Michaliunjo tikino, kad lyginti, kuris įstatymas buvo geresnis, dar anksti – praėjo per mažai laiko. Be to, anot Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjo, jei kils kokių nesklandumų – galima diskutuoti su Aplinkos ministerija ir juos nesunkiai išspręsti.

„Kiekvienas teritorijos planavimo dokumentas yra skirtingas savo tikslų ir sprendinių sudėtingumu, skiriasi ir planuojamos teritorijos saugomos vertingosios savybės ir kita. Taigi vertinti, kuris planavimo dokumentas – pagal senąją redakciją ar pagal naująją – rengiamas ilgiau, dar anksti, tai yra gana sudėtinga“, – kalbėjo skyriaus vedėjas.

Be to, net jei paaiškėtų, kad kas nors trunka ilgiau, anot M.Michaliunjo, tai – jokia bėda. „Reikėtų komunikuoti su įstatymo leidėjais dėl galimų teisės aktų išaiškinimo, dėl galimų įstatymo ar taisyklių pakeitimų ir, manau, kad į tai bus atsižvelgta. Aplinkos ministerija pristato įstatymų pakeitimų projektus, organizuoja pasitarimus, diskusijas ir tai yra labai sveikintina“, – teigė M.Michaliunjo.

Aplinkosaugininkai primena, koks svarbus yra racionalus miestų vystymas. Chaotiška ir nedarni miestų plėtra gali padaryti didžiulę žalą žmogui, aplink esančioms teritorijoms ir gamtai. Tik su reikiamomis institucijomis suderintas miestų vystymas padeda tausoti kraštovaizdį, kultūros paveldą ir kitus saugomus objektus.
 

Parengta bendradarbiaujant su LR Aplinkos ministerija

AM-logo-bendras
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius