Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 01 23

Birštono socdemai neigia platinę žinią, kad jei nelaimės rinkimų, nebus nei pensijų, nei pašalpų

Birštone platinami lankstinukai, kuriuose teigiama, kad jeigu pasikeis miesto valdžia, gyventojai ir toliau gaus pensijas bei pašalpas, bus valomi keliai, asfaltuojamos gatvės. Tai – visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningas Birštonas“ politinė reklama, kurios, anot jo atstovų, prireikė, nes valdantieji esą iš lūpų į lūpas platina gąsdinančią informaciją. Tačiau miestą valdantys socialdemokratai tokius konkurentų kaltinimus vadina išsigalvojimu.
Birštonas žiemą
Birštonas žiemą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Birštone platinamame lankstinuke, kurį gavo 15min, teigiama, jog jame pateikiama informacija norima išsklaidyti mitus, jog pasikeitus valdžiai birštoniečių gyvenimas pablogės.

Vienas iš tokių mitų, anot lankstinuko autorių, kad išrinkus naują valdžią nebus mokamos pensijos, tad jame paaiškinama, kad pensijas moka ne savivaldybė, o „Sodra“.

Kiti mitai: prie naujos valdžios nebus valomi keliai, sustos europiniai projektai, miesto plėtra, pastatų renovacija, nebus asfaltuojamos gatvės, nebus mokamos pašalpos.

Taip pat – kad išrinkus naują valdžią darbo neteks dauguma įstaigų darbuotojų.

„Vieningo Birštono“ atstovai paaiškina, jog galima situacija, kad kai kurie įstaigų vadovai gali nelaimėti viešojo konkurso: „Jeigu jie buvo paskirti ne kaip savo srities profesionalai, o kaip dabartinės valdžios giminės ir artimieji, jiems gali būti sudėtinga įrodyti savo kompetenciją. Tačiau tai neliečia eilinio dirbančio birštoniečio.“

„Vieningo Birštono“ atstovas: iš pradžių ir pačiam atrodė keista

Rinkimų komiteto „Vieningas Birštonas“ atstovas Audrius Šeržentas antradienį 15min sakė, kad Birštone esą jokia naujiena, jog iš lūpų į lūpas skleidžiamos tokios žinios – žmonių klaidinimas, anot jo, tęsiasi daug metų.

Jis pabrėžė, kad „Vieningas Birštonas“ neturi įrodymų, jog tokia informacija buvo išplatinta miestą valdančių socialdemokratų, tačiau neoficialiai ėmė plisti informacija, kad žmonės yra gąsdinami platinant tokius gandus.

Esą apie tokius dalykus užsimenama susitikimuose su gyventojais.

„Prieš ketverius metus kandidatavau į merus ir tada pačiam atrodė keista, bet paskui pamatėme, kad tai yra tiesa, ir bandome su tuo kovoti. Juk ne Šiaurės Korėjoje gyvename“, – paklaustas, ar šiais laikais dar gali atsirasti patikinčių tokiomis kalbomis, sakė kandidatas į miesto tarybą.

„Žmonės, pabrėžiu – galimai, yra bauginami, kad neteks darbo, jeigu bus nauja valdžia išrinkta“, – teigė jis.

Žmonės, pabrėžiu – galimai, yra bauginami, kad neteks darbo, jeigu bus nauja valdžia išrinkta.

Tačiau jis pabrėžė, jog tiesioginių įrodymų nėra, be to, juos surinkti labai sunku, žmonės bijo kalbėti, nes vien kalbos esą gali pridaryti bėdų ne tik jiems, bet ir artimiesiems.

„Tokių gandų mes neskleidžiame“

Lietuvos socialdemokratų partijos Birštono skyriaus pirmininkės pavaduotojas, Birštono miesto administracijos direktorius Valentinas Revuckas, antradienį kalbėdamas su 15min, tikino, jog visa tai tėra būdas „Vieningam Birštonui“ pasireklamuoti.

„Tokių gandų mes neskleidžiame. Matyt, kam reikia, tas sugalvoja priežastį, kad galėtų pateisinti savo dalyvavimą rinkimuose ir darbuose“, – teigė jis.

Tokių gandų mes neskleidžiame. Matyt, kam reikia, tas sugalvoja priežastį, kad galėtų pateisinti savo dalyvavimą rinkimuose ir darbuose.

V.Revuckas pabrėžė, kad, pavyzdžiui, kalbant apie kelius – jais užsiima speciali tarnyba, kuri formuoja savo biudžetą ir darbus.

Tačiau 15min pastebėjus, kad ne visi gali žinoti, kaip veikia tarnybos, ir panašius dalykus, ypač garbaus amžiaus žmonės, administracijos direktorius su tuo sutikti nenorėjo.

„Nėra buvę tokių atvejų. Aišku, gandų tarp žmonių yra skleidžiama, bet manau, kad sąmoningi birštoniečiai patys atsirinks, kur gandai, o kur ne. Baimių jokių nėra šiuo atveju, kad masiškai žmonės dabar patikėtų, kad jeigu va taip, tai bus taip (...) Aš manau, kad yra pasenęs dalykas gąsdinti birštoniečius tokiomis kalbomis“, – tvirtino administracijos direktorius.

Administracijos direktorius sakė, kad, norėdami laimėti balsų, konkurentai esą verčiau žmonėms pasakotų, ką patys padarys geriau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius