Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 27

Birštono valdininkas supainiojo interesus, nenusišalinęs dėl sanatorijos „Versmė“ dividendų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad Birštono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Noreika pažeidė įstatymą, spręsdamas su sanatorija „Versmė“ susijusius klausimus, nes įstaigos akcijų turi jo žmona.
Birštono sanatorija „Versmė“
Birštono sanatorija „Versmė“ / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Pasak etikos sargų, R.Noreika pažeidė reikalavimą vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti bei nesinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti.

Tyrimo metu nustatyta, kad šių metų sausį R.Noreika vizavo savivaldybės tarybai teiktus sprendimų projektus, susijusius su sanatorija „Versmė“ akcijų, kurios priklauso savivaldybei, privatizavimu ir dividendų išmokėjimu akcininkams. Sausio mėnesį tarnautojas taip pat dalyvavo savivaldybės tarybos posėdyje svarstant minėtuosius klausimus bei komentavo sprendimų projektą dėl dividendų išmokėjimo.

„Šiais atvejais tarnautojas negalėjo išlikti objektyvus ir nešališkas“, – teigia VTEK.

R.Noreika BNS sakė, kad formaliai žiūrint į įstatymą jis padarė klaidą, tačiau pažymėjo, jog dėl žmonos akcijų šeima neturi finansinės naudos.

„Ne mano tos akcijos, aš visai jas buvau ir pamiršęs (...), padariau klaidą iš tikrųjų, kada vizavau tą sprendimo projektą. Nėra kaip apsiginti, jeigu žiūrime sausai į įstatymo raidę“, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotojas.

„Akcijas ji užsidirbo, kai dirbo „Versmėje“ prieš 20 metų, kai buvo pirminis privatizavimas, jiems turbūt vietoj atlyginimų užrašė kažkiek tų akcijų, bet už tas akcijas niekada niekas nemokėjo nieko“, – aiškino jis.

Kartu R.Noreika sakė, kad jį į interesų konfliktą įvėlęs projektas dėl dividendų buvo išbrauktas iš tarybos darbotvarkės.

„Jis nebuvo svarstytas – buvo išbrauktas iš darbotvarkės, tai jokių pasekmių nebuvo“, – tikino R.Noreika.

Tyrimą VTEK atliko gavusi Birštono savivaldybės merės pranešimą.

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius