-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 09

Biržuose nuo koronaviruso mirė odontologė

Nuo koronaviruso mirė ilgametė Biržų rajono odontologė. Moteris buvo 68 metų, kolegų žiniomis, greičiausiai ji turėjo lėtinių ligų, praneša naujienų portalas LRT.lt.
Žvakė
Žvakė / 123RF.com nuotr.

Žinią apie odontologės mirtį naujienų portalui LRT.lt patvirtino Biržų rajono poliklinikos direktoriaus pavaduotoja gydymo reikalams Jurgita Augustinavičienė.

„Mes apie tai sužinojome pirmadienio ryte. Viskas vyko labai greitai. Gydytoja šventiniu laikotarpiu atostogavo ir per Kalėdas dėl COVID-19 pateko į Biržų rajono ligoninę. Viskas vyko jos atostogų metu.

Kokia jos buvo būklė – negaliu komentuoti, nes pirma, tai yra paciento duomenų apsauga, antra – aš esu klinikinė gydytoja, nedirbu ligoninėje. Tačiau iš fakto, kad mes netekome gydytojos, panašu, kad jos būklė buvo sunki, ji buvo gydoma reanimacijos palatoje“, – portalui LRT.lt sakė J.Augustinavičienė.

Anot LRT.lt, paskutinė mirusios odontologės darbovietė buvo Pabiržės ambulatorija, kuri yra pavaldi Biržų rajono poliklinikai. Pasak poliklinikos direktoriaus pavaduotojos, visi įstaigos medikai nuo COVID-19 tiriami periodiškai, kas 10 dienų. Jei tarp patikrinimų asmuo pajunta koronavirusui būdingus simptomus – asmuo nukreipiamas tyrimui į mobilųjį punktą.

Kada konkrečiai mirusiai gydytojai buvo nustatyta COVID-19 liga – ar planinių patikrinimų metu, ar pajutus simptomus, J.Augustinavičienė atsakyti negalėjo. Informacijos, kad būtų registruota daugiau infekcija užsikrėtusių darbuotojų Pabiržės ambulatorijoje, ji taip pat neturi, rašo LRT.lt.

„Iki atostogų, dar prieš šventes gydytoja dirbo. Visi darbuotojai apie ją labai gerai atsiliepė, visi pacientai ją labai gerbė. Ji tikrai buvo mylima ilgametė rajono gydytoja. Jos netektis mus labai psichologiškai paveikė, visi esame šokiruoti“, – LRT.lt sakė J.Augustinavičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius