Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 24

Bizonus auginanti Anna restorano nesteigs ir turistų nepriims: mums patinka ūkis

Anna Jensen jau 15 metų gyvena Lietuvoje. Jiedu su vyru ūkininkauti pradėjo gimtojoje Danijoje, tačiau, kaip sako, galimybės plėsti ūkį ten išsisėmė. Tad ėmė dairytis į kitas šalis. Molėtų rajone jie augina javus, žirgus, laikė ir pieninių karvių. Ši veikla nelabai pasiteisino, tad Jensenai ėmė dairytis, kuo pakeisti karves. Ir rado – dabar jų laukuose ganosi dvi bizonų bandos.
Bizonų ūkis Molėtų rajone
Bizonų ūkis Molėtų rajone / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Pamačiau bizonus ir pagalvojau – gal čia tai“, – juokiasi Anna, kai jos visureigiu važiuojame į laukus pasižiūrėti jų šeimai priklausančių bizonų bandos.

Pėsčiomis neprieisi

Anna tvirtina, kad be šio automobilio tos vietos, kur ganosi banda, nepasiektume – tenka važiuoti per laukus, vietomis pažliugusius, tad tai tikrai ne tas kelias, kuriuo gali važinėtis miesto mašina. Ir pėsčiomis iki bizonų nepriartėsi, jie čia gyvena tarsi laisvėje, tad nėra prijaukinti, nors ir atrodo pakankamai romūs.

Ganyklos aptvertos dviguba tvora – metaline ir dar elektriniu piemeniu. Įvažiavimai uždaryti tvirtais vartais. Kaip sako Anna, tokia apsauga būtina, nes tai dideli gyvūnai, nežinia, kokios pasekmės galėtų grėsti, jeigu jiems pavyktų išsiveržti į laisvę.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Anna Jensen
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Anna Jensen

„Buvo du kartus ištrūkę – vienas patinas supyko ant kito, susirėmė ir vieną išmetė kitapus tvoros. Tada jau tas labai norėjo grįžti atgal pas kitus“, – važiuodama pasakoja Anna.

Žiūrint į bizonus per automobilio langą, atrodo, kad jiems nerūpi – vis dėlto, kai apsukame ratuką aplink gulinčius, besiilsinčius galvijus ir sustojame vėl kitoje pusėje, vienas kitas sunerimsta. O vienas patinas atsistoja ir prieina arčiau. Matyt, įsitikinti, kad grėsmės nekeliame ir patys tinkamai įvertiname aplinkybes. Automobilyje pasigirsta garsus juokas, kai priekiniai langai skubiai užsidaro, nors dėl geresnių kadrų fotografai juos buvo pravėrę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius