-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 12

B.Komorowskis pristatė „problemų katalogą“ dėl lenkų teisių Lietuvoje

Ketvirtadienį susitikęs su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite Lenkijos vadovas Bronislawas Komorowskis pristatė katalogą problemų, su kuriomis esą susiduria tautinė lenkų mažuma, ir paragino jas greitai spręsti, pranešė Lenkijos prezidento kanceliarija.
Vėliavos
Vėliavos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Anot Lenkijos pareigūnų, susitikime taip pat kalbėta apie NATO viršūnių susitikimą ir dvišalį bendradarbiavimą, ypač energetikos sektoriuje.

Lietuvos prezidentės spaudos tarnyba po susitikimo informavo, kad Lietuvos ir Lenkijos valstybių vadovai aptarė galimybes stiprinti dvišalius santykius, svarbiausius bendradarbiavimo NATO, Europos Sąjungoje ir ESBO klausimus, pasirengimą šių metų lapkritį Lisabonoje rengiamam NATO viršūnių susitikimui.

Lenkijos politikai priekaištauja, kad Lietuva neįteisina galimybės pavardes rašyti pagal lenkų kalbos taisykles ir neleidžia lenkiškų vietovardžių pavadinimų. Vilnius priekaištus atmeta, pabrėždamas, kad lenkams Lietuvoje sudarytos geresnės švietimo srityje nei bet kurioje kitoje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius