Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 22

„Valstiečių“ sąskrydis – be alkoholio ir jau be Gretos Kildišienės

Naisiuose – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąskrydis. Rodos, tradicinis, tačiau pirmasis, kai partija yra viską sprendžianti šalyje. Tai sąskrydis, kurio nesulaukė skandalais pagarsėjusi Greta Kildišienė. Sąskrydžio dieną žymūs šalies valdininkai tryško sąmoju, o visus linksmino daugybė kolektyvų ir net cirkas.
„Valstiečių“ sąskrydis – be alkoholio
„Valstiečių“ sąskrydis – be alkoholio

Prieš visas linksmybes partijos elitas rinkosi į uždarą susirinkimą, kuriame pagrindinis klausimas buvo susijęs su komunikacija. Tai yra – su jos nebuvimu.

Po susirinkimo partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pripažino, kad komunikacija su visuomene iš tiesų šlubuoja.

Priminė, kad sąskrydyje Gretos Kildišienės nėra – ji pati jau parašė prašymą išeiti iš partijos.

„Tai yra mūsų Achilo kulnas, o koalicijoje mes didelių problemų nematome. Tik vienas kitas socialdemokratų pirmininko pareiškimas – daugiau viskas gerai“, – kalbėjo partijos galva.

Priminė, kad partija savo laikraštį leidžia jau seniai, o dabar tiesiog padidins jo tiražą iki 300 tūkst. Partinis laikraštis turėtų užkamšyti komunikacines skyles?

Alvydo Januševičiaus nuotr./„Valstiečių“ sąskrydis – be alkoholio
Alvydo Januševičiaus nuotr./„Valstiečių“ sąskrydis – be alkoholio

Kodėl viskas vyksta Naisiuose? Ar galima būtų sakyti, kad „kunigaikštis“ sukvietė visus pavaldinius į savo valdas?

„Kiekvienam sava gimtinė daug reiškia. Kiekvienas dėl savo gimtinės gali ką nors padaryti panašaus. Naisių vasaros festivalis ir kiti projektai neabejotinai vystysis toliau, nežiūrint į politinę situaciją“, – teigė R.Karbauskis.

Renginyje dalyvavo ir labai mėgavosi dėmesiu sveikatos ministras Aurelijus Veryga. Galima sakyti, kad būtent su juo dauguma sąskrydžio narių norėjo nusifotografuoti ar pasidaryti bendrą asmenukę.

„Tokios reklamos nė už pinigus nenusipirksi, bet jau norėtųsi ir pailsėti“, – sakė ministras apie jį užplūdusį dėmesį dėl įvairių pasikeitimų alkoholio draudimų srityje.

O juk visai nesvarbu, kiek ten litrų mažiau ar daugiau suskaičiuota. Esmė tame, kad sergamumas tragiškas.

Ministras be galo džiaugiasi kiekviena savo nauja pravarde ar iš pavardės išlankstytu dariniu. „Verygizacija“, „The Ryga“, „very good“, „veryganai“ – tardamas savo pravardes ministras netveria juoku.

A.Veryga sako, kad visuomenė truputį galės pailsėti nuo visokių alkoholio draudimų, nes rugpjūčio 7 dieną jis eis atostogų bent trims savaitėms, bet kai grįš – tada teks pravardes galvoti ne tik iš pavardės, bet ir vardo.

Čia pat prieina ir idėjinis blaivybės šauklys visuomenininkas Juozas Dapšauskas. Jis prisipažino, kad vienu metu jau buvo išsigandęs – ar užteks „valstiečiams“ jėgų atlaikyti spaudimą iš šalies ir visuomenės?

„Gal kai kurie jau galvojo sėdėti Seime patogiai ir viską palikti taip, kaip buvo. Visi tie statistiniai skaičiavimai... O juk visai nesvarbu, kiek ten litrų mažiau ar daugiau suskaičiuota. Esmė tame, kad sergamumas tragiškas. Viskas po truputį gerėja jau dabar“, – džiaugėsi J.Dapšauskas.

„Tai niekam juk nepatinka permainos“, – įsiterpia ministras A.Veryga. Ir primena, kad dar daugeliui atrodė normalu, jog žmonės kartais išgeria darbe. Dabar visi labai neigiamai žiūri į girtus vairuotojus. Greitai ir visuomeninėse šventėse alkoholis atrodys smerktinai.

Alvydo Januševičiaus nuotr./„Valstiečių“ sąskrydis – be alkoholio
Alvydo Januševičiaus nuotr./„Valstiečių“ sąskrydis – be alkoholio

Netrukus prieina geru humoro jausmu garsėjantis Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras ir kviečia: „Ateik, redaktoriau, įpilsiu šio bei to.“

Kartais manęs klausia, kodėl Seimo komanda vis pralošia. Aš manau, kad jie stiprūs vyrukai, bet gal bateliai prasti?

Nejaugi šimtą gramų? Nieko panašaus. Ant laužo ką tik išvirė bulvienė. Vyriausias virėjas dar delsia minutę kitą, kol skonis bus tobulas. Meras įpila, kaip žadėjęs, ir tiesia paragauti.

Netrukus prasideda sportinė sąskrydžio programa. Krepšinis salėje, tinklinis prie Triušių salos, kvadratas prie Baltų arenos. Visur pilna dalyvių – lyg burtų lazdele mostelėjus.

Pažiūrėti krepšinio ateina ir Seimo narė Agnė Širinskienė. Pajuokauja, kad Triušių saloje ganosi ir urvelius kasa vien patelės. Užsiminė, kad pasaulis vien su mergaitėmis su šiuolaikinėmis embrionų technologijomis išgyventų lengviau nei vien su berniukais.

„Čia aš, žinoma, juokauju, – perspėjo Seimo narė ir paaiškino, kodėl atėjo pažiūrėti krepšinio. – Kartais manęs klausia, kodėl Seimo komanda vis pralošia. Aš manau, kad jie stiprūs vyrukai, bet gal bateliai prasti?“

Kaip tik tuo metu pradėjo žaisti Seimo komanda, kurioje ir partijos pirmininkas R.Karbauskis. Jis kelis kartus bandė pataikyti iš toli, tačiau nesėkmingai. Pirmuosius taškus komandai pelnė jauniausias Seimo narys Virginijus Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius