-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 12

Blėsta viltys sulaukti pingvinų naujagimio

Ilgai lauktas vienintelis šiais metais Lietuvos jūrų muziejuje turintis išsiristi pingvinukas gali ir neišvysti dienos šviesos.
Šiuo metu Lietuvos jūrų muziejuje gyvena 21 pingvinas.
Šiuo metu Lietuvos jūrų muziejuje gyvena 21 pingvinas. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Planuota, kad Gilės ir Felikso mažylis pasaulį išvys vasario 9-ąją, tačiau jis vis tebėra kiaušinyje. Pingvinukas šiandien dar galėtų išsiristi iš kiaušinio, tačiau, pasak muziejaus Jūrų žinduolių ir paukščių skyriaus vedėjo Arūno Grušo, tikimybė, kad tai tikrai įvyks beliko menka.

Tyrimai parodė, kad kiaušinyje plėvelė dar juda, tad viliamasi, kad pingvinukui pakaks jėgų ir jis sugebės prakalti lukštą. „Padarėme viską, ką galėjome, dabar belieka laukti“, – teigė A.Grušas. Naujienas, kaip sekasi taip laukiamam mažyliui, galima stebėti interneto tinklalapyje www.pingvinas.blogas.lt.

Muziejaus istorijoje ir anksčiau yra buvę metų, kai pasaulio neišvysdavo nė vienas pingvinukas. Pasak A.Grušo, įtakos tam gali turėti kraujomaiša. „Reikalingas naujas pingvinariumas, tik jį įsirengę tikimės iš kitų muziejų gauti grynarūšių pingvinų porų“, – aiškino specialistas.

Šiuo metu Lietuvos jūrų muziejuje gyvena 21 pingvinas.

Netrukus muziejuje mažylių turėtų atsivesti ir ruonės. Ruoniukas turėtų gimti Zundai, kuri garsėja kaip labai rūpestinga mama. Antrasis ruoniukas turėtų gimti kanale. „Tačiau turime problemų su motina. Jei ji nenuskandins mažylio ir jį pavyks išgelbėti – mes išauginsime“, – sakė A.Grušas.

Balandį paprastai sulaukiama ir ruoniukų pamestinukų, kuriuos Baltijos bangos išmeta į krantą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius