Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 07

Blogas kvapas pakenkė sveikatai

Nesulaukdama savo namo bendrijos pagalbos, vilnietė, dvi savaites kęsdama aitrų kvapą, sklindantį iš ventiliacijos angos, juo apsinuodijo ir buvo išvežta į ligoninę. Moteris įtaria, kad ventiliacijos angoje užstrigo ir nudvėsė balandis, kuris ir skleidžia blogą kvapą.
Lazdynų mikrorajone gyvenančiai vilnietei pastarosiomis savaitėmis gyvenimą apkartino aitrus kvapas sklindantis iš ventiliacijos angos, esančios už šios spintos.
Lazdynų mikrorajone gyvenančiai vilnietei pastarosiomis savaitėmis gyvenimą apkartino aitrus kvapas, sklindantis iš ventiliacijos angos, esančios už šios spintos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prieš keletą savaičių iš už spintos esančios ventiliacijos angos pradėjo sklisti nemalonus kvapas“, –  pasakojo sostinės Architektų gatvės 132-ame name gyvenanti moteris (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.). Ji teigė bandžiusi kreiptis į namo bendrijos pirmininką, tačiau su juo susisiekti nepavyko.

Prižiūri tik šilumos tinklus

„Tada paskambinau į „City Service“, kurie taip pat prižiūri mūsų namą, bet jie paaiškino, kad rūpinasi tik šildymu, tad su ventiliacija nėra susiję ir negali niekuo padėti“, – sakė moteris. Keletą savaičių kentusiai aitrų kvapą moteriai vieną vakarą pasidarė silpna. Atvykusi greitoji pagalba jai konstatavo apsinuodijimą ir išvežė į Greitosios pagalbos ligoninę.

„Grįžusi iš ligoninės nebežinau, kur kreiptis, ką daryti, nes kvapas nė kiek nesumažėjo“, – skundėsi moteris.

Bendrovės „City Service“ atstovas Vilius Mackonis tvirtino, kad įmonė šioje situacijoje negali niekuo padėti. „Mes turime teisę tvarkyti tik šilumos tinklus. Kitus klausimus turėtų spręsti bendrijos pirmininkas ir kitas paslaugas pagal sutartis bendrijai teikiančios bendrovės, – teigė V.Mackonis. – Jei bendrijos pirmininkas tiesiog dingo ir nepaliko jokių kontaktų, tai jau bendrijos problema.“

Pirmininkas dingo 

Su Aleksandru Skapu, kuris, pasak moters, pirmininkauja namo bendrijai, nepavyko susisiekti ir „15min“.

Vilniaus daugiabučių namų bendrijų asociacijos prezidentas Juozas Antanaitis sakė, kad jei bendrijos pirmininkas išvyksta ilgesniam laikui be bendrijos valdybos žinios, jis pažeidžia darbo sutartį ir tai galima traktuoti kaip pravaikštas.

„Namo bendrijos pirmininkas yra išrenkamas, todėl negali perduoti savo pareigų eiti kam nors kitam. Su juo pasirašoma darbo sutartis, tad jei jis nevykdo savo pareigų, valdyba turi teisę nušalinti pirmininką ir nemokėti algos“, – sakė J.Antanaitis.

Jo teigimu, panašių situacijų, kai ventiliacijos angoje kažkas užstringa, pasitaiko gana dažnai. „Gyventojams tiesiog reikia iškviesti avarinę tarnybą ir ši išvalys angą. Sąskaitą už paslaugą reikia perduoti bendrijos pirmininkui, nes už tai turi mokėti visa bendrija“, – konsultavo J.Antanaitis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius