-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 31 /12:33

Britanija stiprins ambasadą Lietuvoje dėl „Brexit“ derybų

Didžioji Britanija stiprins ambasadą Lietuvoje ir kitose Vidurio ir Rytų Europos šalyse, siekdama pelnyti paramą derybose dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES), pranešė žiniasklaida ir diplomatai.
„Bloomberg“ laboratorija
„Bloomberg“ laboratorija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Britanijos ambasadoriams Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje, Slovėnijoje ir Slovakijoje bus suteiktas aukštesnis statusas ir skirta papildomai politinio bei lobistinio personalo“, – pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi neįvardytais pareigūnais.

Premjerės Theresos May vyriausybė tikisi išnaudoti susirūpinimą dėl saugumo ir finansų, kad suskaldytų vieningą Europos Sąjungos (ES) frontą, agentūrai sakė pareigūnas, nenorėjęs viešinti savo vardo, nes komentavo konfidencialią vyriausybės strategiją.

Lietuvos diplomatai BNS patvirtino esantys informuoti apie britų ketinimus didinti ambasados personalą.

Lietuvos diplomatai BNS patvirtino esantys informuoti apie britų ketinimus didinti ambasados personalą.

„Jungtinė Karalystė, ruošdamasi išstojimo iš ES laikotarpiui ir siekdama išlaikyti santykius su ES šalimis, yra pasirengusi aktyviai bendradarbiauti dvišaliu formatu. Iš susitikimų su Jungtinės Karalystės pareigūnais žinome apie ketinimą didinti ambasadų personalą“, – BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Britų ambasada Vilniuje teigė, kad papildomi pajėgumai bus skirti stiprinti dvišalius santykius.

„Taip, ambasadose bus kiek daugiau žmonių. Tačiau papildomi pajėgumai skirti stiprinti dvišalius santykius ir nebūtinai susiję su Jungtinės Karalystės sprendimu dėl narystės ES. Darbuotojų skaičiaus kitimas – laipsniškas, priklausantis nuo jau esančio personalo poreikų ir darbo krūvio“, – BNS informavo ambasados atstovas Vilius Petkauskas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius gruodį BNS sakė, kad Lietuva nepritaria raginimams griežtomis sąlygomis nubausti britus, siekiant atgrasyti kitų šalių pasitraukimą.

„Kartais pasigirsta nuomonių nubausti britus. Mes tokios linijos tikrai nesilaikome, mūsų strateginis tikslas – kuo arčiau juos išlaikyti ir prekybos, ir saugumo klausimais. Britai įsitikinę, kad jie bus dar aktyvesni sprendžiant Europos saugumo reikalus, ir mes nusiteikę su jais kalbėtis nelaukdami „Brexit“, – tuomet sakė ministras.

Derybos dėl Britanijos pasitraukimo iš ES turėtų prasidėjo kovo pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius