Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 19

„Blusų turguje“ – ir indiškas pistoletas

Vienintelis šią žiemą Klaipėdos senamiestyje surengtas „Blusų turgus“ nepasižymėjo gausiu lankytojų skaičiumi, tačiau stebino eksponatų įvairove.
Sekmadienį vyko vienintelis žiemiškasis „Blusų turgaus“.
Sekmadienį vyko vienintelis žiemiškasis „Blusų turgaus“. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Klaipėdiečių ir miesto svečių vasarą itin pamėgtas „Blusų turgus“ vienintelį kartą šią žiemą šurmuliavo sekmadienį prie Parodų rūmų. Jame lankytojus pasitiko Kalėdų senelis bei smagiai nusiteikę prekybininkai.

„Blusinėtojai“, kurių buvo ne tiek daug, kiek susirinkdavo vasarą, turėjo iš ko rinktis: prekystaliai buvo nukrauti buities rakandais, ženkliukais, senomis muzikos plokštelėmis, įvairiais istorinę bei estetinę vertę turinčiais sendaikčiais. Tuguje netrūko ir praktiškų daiktų, tokių kaip kailinės kepurės, laikrodžiai ar telefonai.

Vieni iš įdomesnių eksponatų – senoviai ginklai. Prekystalio šeimininkas, kolkecionierius Alvydas Kačinauskis pasakojo savo kolekcijoje turintis keliasdešimt iš įvairių šalių pargabentų ginklų: šautuvų, pistoletų, kardų. Seniausiam eksponatui – pistoletui, atkeliavusiam iš Indijos, jau daugiau nei 300 metų.

I.Ozturhan/15min.lt nuotr./Ginklų kolekcionieriaus A.Kačinauskio manymu, tik „Blusų turguje“ geriausia eksponuoti tiokias prekes.
I.Ozturhan/15min.lt nuotr./Ginklų kolekcionieriaus A.Kačinauskio manymu, tik „Blusų turguje“ geriausia eksponuoti tiokias prekes.

Daugybe metų ginklus kolekcionuojantis A.Kačinauskis teigė, jog tokias prekes pirkėjas randa sunkiai, tad „Blusų turgus“ yra bene geriausia vieta juos pademonstruoti. „Šis hobis  man įaugęs į kraują, tereikėjo kibirkšties“, – apie kolekcijos rinkimo pradžią pasakojo po įvairias parodas važinėjantis kolekcininkas.

„Blusų turgaus“ laukiama sugrįžtant vasarą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius