-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 25

BNS darbuotojai apskundė pokalbių klausymąsi ir sekimą

Naujienų agentūros BNS žurnalistai trečiadienį kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, apskųsdami nutartis, kuriomis sankcionuotas jų pokalbių klausymasis ir slaptas sekimas.
Sekimas
Sekimas / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 BNS

„Skunduose teigiama, kad taikytos procesinės prievartos priemonės buvo neproporcingos, nepagrįstai pažeidė privatumą ir žurnalistų šaltinio apsaugos reikalavimus“, - pažymima BNS pranešime spaudai.

Naujienų agentūra BNS taip pat pat kreipėsi į valstybės vadovus kviesdama remiantis Europos Žmogaus Teisių Teismo praktika įstatymu apibrėžti kategorijas asmenų, kurių atžvilgiu gali būti taikomi slapti ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Apie taikytas priemones Generalinė prokuratūra BNS informavo praėjusią savaitę. Susipažįstant su bylos medžiaga, paaiškėjo, kad tyrimo metu buvo leista klausytis 17 esamų ir buvusių BNS darbuotojų pokalbių telefonu ir atlikti slaptą BNS redaktorės sekimą, daryti vaizdo ir garso įrašus, filmuoti, fotografuoti, panaudoti visų rūšių vaizdo ir garso fiksavimo technines priemones, sekimo technines priemones.

Ikiteisminis tyrimas dėl valstybės paslapties atskleidimo ir piktnaudžiavimo buvo pradėtas praėjusių metų spalį, kai BNS paskelbė apie Valstybės saugumo departamento perspėjimus valstybės vadovams, jog Rusija rengia informacines provokacijas. Byla pirmadienį perduota teismui, įtarimai pareikšti prezidentės atstovei spaudai Daivai Ulbinaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius