Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 22

Bonifaco Brunono vardo gatvės teks palaukti

Vilniaus savivaldybėje vakar pritarta siūlymui vieną iš sostinės gatvių pavadinti Bonifaco Brunono vardu. Tačiau, kada šis vardas puikuosis ant pavadinimo lentelių, neaišku.
Anot A.R.Čaplinsko, Bonifacas Brunonas nusipelnė Vilniaus gatvės vardo, tačiau, kada tokia gatvė mieste atsiras, neaišku.
Anot A.R.Čaplinsko, Bonifacas Brunonas nusipelnė Vilniaus gatvės vardo, tačiau, kada tokia gatvė mieste atsiras, neaišku. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija įtraukė parlamentaro Emanuelio Zingerio ir bažnyčios atstovų pasiūlymą vieną iš Vilniaus gatvių pavadinti Bonifaco Brunono garbei.

XI a. pradžios vokiečių rašytiniame šaltinyje – Kvedlinburgo analuose yra toks įrašas: „1009 metais šventasis Brunonas, kuris vadinamas Bonifacijus, arkivyskupas ir vienuolis, antrais savo atsivertimo metais, Rusios ir Lietuvos (Lituae) pasienyje pagonių trenktas į galvą, su 18 saviškių kovo 9 dieną nukeliavo į dangų“. Manoma, kad tai yra pirmas Lietuvos vardo paminėjimas rašytiniuose šaltiniuose.

„Bonifacas Brunonas yra vertas gatvės pavadinimo, tačiau kada jo vardas puikuosis ant skvero ar gatvės pavadinimo lentelės – sunku pasakyti. Statybos Vilniuje nevyksta, naujų gatvių neatsiranda“, – sakė komisijos pirmininko pavaduotojas Antanas Rimvydas Čaplinskas. Anot jo, Bonifaco Brunono vardas įtrauktas į sąrašą šalia kitų savo eilės ir tinkamos vietos laukiančių pavardžių.

A.R.Čaplinsko tvirtinimu, sostinėje stengiamasi gatvių pavadinimus skirstyti sistemingai. „Pavyzdžiui, prie Vandens parko atsirado 6 naujos gatvės, kurias pavadinome labiausiai Lietuvai nusipelniusių kalbininkų pavardėmis. Naujojoje Vilnioje įsikūrusio naujo namų kvartalo gatvės pavadintos signatarų ir diplomatų pavardėmis“, – sakė R.A.Čaplinskas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius