Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 04

Boso dovana laukia seimūnų

Rytoj susirinkę į neeilinį posėdį seimūnai savo pašto dėžutėse ras praėjusios kadencijos kolegos, „darbiečio“ Antano Boso knygą „Strateginis valdymas: nuo korporacijos iki valstybės“. Nauda abipusė: dabartiniai parlamentarai galės praplėsti ekonominį akiratį, o milijonierius ištuštino bent vieną nemažą lentyną savo prabangiame name.
Antano Boso knyga
Antano Boso knyga pateko į visų parlamentarų pašto dėžutes. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusios kadencijos parlamentaras A.Bosas nebenorėjo dar ketverius metus trinti Seimo nario kėdės. Pats nusprendė nedalyvauti rinkimuose. Tačiau Seimo kartais ilgisi. Todėl sugalvojo visiems dabartiniams Seimo nariams padovanoti po savo knygą.

150 egzempliorių A.Boso knygų „Strateginis valdymas: nuo korporacijos iki valstybės“ pirmiausia pasiekė Seimo „darbiečių“ frakciją.

Papuoš lentynėlę

„Knyga apie ekonomiką. Tikrai įdomi, o šiais krizės laikais – ir naudinga, – sakė „darbietė" Loreta Graužinienė. – Papuoš kiekvieno Seimo nario lentynėlę.“

Pati ponia Loreta  savo knygų lentynėlę jau pasipuošė, nes A.Boso knygą  dovanų gavo gerokai anksčiau. Mat ji išleista dar 2004-aisiais. Skaitė L.Graužinienė, tiesa, ne visą, o tik tuos skyrius, kur jai buvo įdomu. Ir nenusivylė. Todėl mielai ėmėsi talkinti kolegai, kai šis panoro savo monografiją apie valdymą padovanoti kiekvienam seimūnui.

L.Graužnienė norėjo knygą išdėlioti Seimo plenarinių posėdžių salėje ant stalų, kad parlamentarai rytoj susirinkę į neeilinį posėdį ją ten rastų. Galbūt net su A.Boso kelių sakinių laiškučiu.

Valdyba išdėlioti neleido

Tačiau Seimo kancleris Gintautas Vilkelis nutarė apsidrausti ir dėl leidimo išdėlioti ant stalų knygas kreipėsi į valdybą. Valdyba nusprendė sužibėti griežtumu  ir knygų išdėlioti neleido.

Tad  nors ant parlamentarų stalų dažnai dedama kas po ranka pakliūva – praėjusią kadenciją, pavyzdžiui, savaitėmis ant kiekvieno sėdėjo minkšti zuikučiai, meškučiai ir beždžionėlės, A.Boso knygai buvo pasakyta „veto“.

Tada L.Graužinienė sumanė kolegos knygą sukaišioti į seimūnų pašto dėžutes.

 A.Boso kūrinys – ne toks jau plonas: 625 puslapiai. „Oi, Seimo narių pašto dėžutės didelės. Tilpo ir knygos, ir visiems kitiems popieriams vietos tikrai užteks“, – juokėsi L.Graužinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius