Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 21

„Brabander“ kelia bures į didžiųjų burlaivių regatą

Vienintelis Lietuvos burlaivis „Brabander“ jau paruoštas didžiausiam šio sezono žygiui – didžiųjų burlaivių regatai „The Tall Ships‘ Races“, į kurią išplaukia birželio 24 dieną.
Burlaivis „Brabander“ ruošiasi regatai.
Burlaivis „Brabander“ ruošiasi regatai.

Klaipėdos universitetui priklausančio laivo laukia nelengva, bet turininga vasara ir aktyvi buriavimo mokymo programa jaunimui.

Jauna ir entuziastinga įgula tikisi, jog regatoje „Brabander“ kaip lygus su lygiais varžysis tarp įvairių valstybių burlaivių. Optimizmo suteikia ir šiais metais suprojektuoti  ir pastatyti nauji stiebai. Praėjusiais metais, būtent dėl senųjų stiebų skilinėjimo, „Brabander“ buvo priverstas pasitraukti iš „The Tall Ships‘ Races Baltic 2009“ antrojo Turku (Suomija) – Klaipėda etapo. Kaip tuomet sakė kapitonas Valdemaras Vizbaras, nevertėjo rizikuoti laivo ir įgulos saugumu. Kita vertus, tai buvo gera patirtis  kaip kovoti su kitais burlaiviais regatoje. 

„Brabander“ įgulą šių metų žygyje sudarys daugiau nei 50 studentų, kurie keis vieni kitus įvairiuose Europos uostuose. Dauguma jų – iš Klaipėdos universiteto. Atrinkta jaunimo įgula nuoširdžiai dirbo keletą mėnesių rengiant laivą buriavimo sezonui.  Kartu su jaunimu buriuos ir 6 patyrę jūrininkai – pastovi ir profesionali burlaivio įgula.

„Brabander“ aplankys tris „The Tall Ships‘ Races“ uostus ir dalyvaus dviejuose šios regatos etapuose. Šiuo metu „Brabander“ startinėje „B klasės“ grupėje užsiregistravo 16 burlaivių iš 10 šalių. Iš viso šioje didžiųjų burlaivių regatoje startuos apie 90 laivų, o „D klasėje“ tradiciškai varžysis ir Klaipėdos jachta „Lietuva“.

„Brabander“ aplankys ir vieną didžiausių Europoje burinių laivų festivalių „Hanse Sail“, kuris vyksta Rostoke (Vokietija) rugpjūčio 5-8 dienomis.

Į Klaipėdą  „Brabander“ sugrįš rugpjūčio 12 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius