Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18

Bradfordo universitetas europarlamentarui Leonidui Donskiui įteiks garbės daktaro regalijas

Liepos 19 d. politikui, aktyviam visuomenės veikėjui, akademikui, prof. Leonidui Donskiui bus suteiktas Bradfordo universiteto garbės daktaro vardas.
Leonidas Donskis
Leonidas Donskis. / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Garbės daktaro regalijos prof. L.Donskiui bus įteiktos už jo filosofinį, politikos apžvalgininko ir istoriko darbą. Prof. L.Donskis – Leverhulme’o tresto vizituojantis tyrinėtojas Bradfordo universiteto Europos studijų katedroje, puoselėjantis mokslines vertybes leidiniuose ir žiniasklaidoje.

2009 m. tapęs Europos Parlamento nariu, prof. L.Donskis nenutraukia glaudžių ryšių ir toliau aktyviai dalyvauja Vytauto Didžiojo universiteto gyvenime – lankosi Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete, čia skaito paskaitas, už geriausius bakalauro ir magistro baigiamuosius darbus skiria stipendijas, globoja Politologijos olimpiadą.

Filosofas, politikos teoretikas ir komentatorius, idėjų istorikas ir socialinis analitikas, žmogaus teisių ir pilietinių laisvių gynėjas, aktyvus visuomenės veikėjas L.Donskis 2004 m. už tolerancijos sklaidą ir lygių galimybių propagavimą Europos Komisijos buvo apdovanotas Įvairovės ambasadoriaus Lietuvoje titulu, o 2008 m. – Nyderlandų Karalystės Oraniečių-Nasau Ordino Komandoro Kryžiumi.

Viešasis intelektualas, dirbęs JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose bei pažangiausių tyrimų centruose, yra daugiau kaip 20 knygų ir daugiau kaip 500 straipsnių Lietuvos bei užsienio plačiajai ir akademinei spaudai autorius. Amsterdamo ir Niujorko akademinėje leidykloje „Rodopi“ prof. L. Donskis įkūrė ir redaguoja vienintelę Europoje ir pasaulyje akademinę knygų seriją iš Baltijos studijų “On the Boundary of Two Worlds“, taip pat redaguoja didžiausią pasaulyje filosofijos knygų seriją „VIBS–Value Inquiry Book Series“. Prof. L. Donskis yra įvairių redkolegijų – žurnalo „IQ. The Economist“, leidinio „Darbai ir dienos“, žurnalo „Akiračiai“ ir kt. narys.

Lietuvių ir anglų kalbomis parašyti prof. L.Donskio darbai išversti į danų, estų, italų, lenkų, portugalų, prancūzų, rusų, suomių, švedų, vokiečių, ukrainiečių ir vengrų kalbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius