Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 27

Brandaus amžiaus šiauliečiai miesto autobusais važiuos nemokamai

Jei jums 75-eri – Šiauliuose viešuoju transportu važiuokite nemokamai. Miesto tarybos posėdyje pritarta, kad tokio amžiaus sulaukę žmonės turi teisę važiuoti nemokamai. Socialdemokratai siūlė tokį sprendimą dar labiau pagerinti – vežti nemokamai visus pensininkus, tačiau tam po ilgų diskusijų nepritarta.
Viešasis transportas Šiauliuose
Viešasis transportas Šiauliuose / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Gana socialdemokratišką sprendimą – vežti nemokamai sulaukusius 75-erių – pasiūlė ne Šiaulių socialdemokratai, o liberalai.

„Socdemai“, nenorėdami užleisti „svieto lygintojų“ pozicijų, pasiūlė vežti nemokamai visus, sulaukusius 65-erių.

Politikų gėrį vis tiek turės kompensuoti ne kas kitas, o bendrovės „Busturas“ sukrauti dividendai.

Tuomet užvirė diskusijos. Liberalas Gintaras Karalevičius nepraleido progos pasireklamuoti. Pareiškė, kad jo partija kai kuo skiriasi nuo kitų.

„Mes sugalvojame, kaip tai padaryti, ir pasiūlome. O kitos – pasiūlo ir tuomet galvoja, kaip tai įgyvendinti“, – sakė jis.

Tuo tarpu socialdemokratų lyderis Justinas Sartauskas patikino, kad liberalų siūlomas amžius lygiai taip pat paskaičiuotas be jokių garantijų, kaip ir jų. Tokį politikų gėrį vis tiek turės kompensuoti ne kas kitaa, o bendrovės „Busturas“ sukrauti dividendai.

„Mūsų skaičiavimai yra analogiški kaip ir jūsų – tiesiog tai daugiau kainuos. Jei „Busturas“ dirbtų dar efektyviau, įvykdytume ir mūsų pasiūlymą“, – teigė buvęs meras S.Sartauskas.

Konservatorius Tomas Petreikis tvirtino, kad apie nemokamą kitų amžiaus grupių vežimą būtų teisingiausia kalbėti tuomet, kai bus visiškai modernizuota ir sutvarkyta viešojo transporto sistema: „Dabar sistemos nebuvimas kraunamas į kažkokius rėmus.“

Taryba balsavimu atmetė socialdemokratų pasiūlymą ir patvirtino liberalų. Po balsavimo G.Karalevičius nepraleido progos įkąsti „socdemams“ replika: „Kas trukdė dabartinei opozicijai padaryti panašų sprendimą, kuomet dar buvo pozicijoje?“

Alvydo Januševičiaus nuotr./Gintaras Karalevičius. Šiaulių miesto tarybos nariai
Alvydo Januševičiaus nuotr./Gintaras Karalevičius. Šiaulių miesto tarybos nariai

Jam vėl atsakė J.Sartauskas: „Šiandien skolinimosi limitas yra geras, todėl ir galima galvoti apie nemokamą gyventojų pavėžėjimą. Anksčiau taip nebuvo.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius