Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 14

Seimo „valstietis“ Algimantas Kirkutis dirba kaip brangių sveikatos kursų reklamos agentas: „Meilė – ir ta komercinė“

„Valstietis“ Algimantas Kirkutis prieš keletą dienų išplatino pranešimą, kuriame paskelbė apie Lietuvoje vykstantį tarptautinių gyvensenos medicinos specialistų susitikimą ir lyg tarp kitko užsiminė, kad gyvensenos medicinos kursus šiuo metu priima Druskininkų reabilitacijos centras „Upa“. Tačiau tai, žinoma, ne už dyką. Paklaustas, ar Seimo nariui dera reklamuoti mokamas paslaugas Seimo narys įsižeidė.
Algimantas Kirkutis
Algimantas Kirkutis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas, Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys bei Sveikatos tausojimo ir stiprinimo reikalų pakomitečio pirmininkas A.Kirkutis pirmadienį paskelbė, kad Druskininkuose startuoja tarptautinių gyvensenos medicinos specialistų susitikimų ciklas su sveikatos apsaugos, verslo ir visuomenės atstovais.

Anot pranešimo, kuris buvo išsiųstas žiniasklaidai ir patalpintas Seimo interneto svetainėje, kovo 12–23 dienomis pirmą kartą ne tik Lietuvoje, bet ir Europos Sąjungoje rengiamas naujos, medicininiais tyrimais grindžiamos klinikinės medicinos srities praktinio pritaikymo parodomasis kursas, kurį veda pripažinti gyvensenos medicinos ir sveikos mitybos specialistai iš JAV.

Pranešimo pabaigoje buvo nurodyta, kad pirmuosius gyvensenos medicinos kursus priima reabilitacijos centras „Upa“, įsikūręs Druskininkuose.

Interneto svetainėje pateiktoje pranešimo versijoje rašoma, kad dėl platesnės informacijos kreiptis patį Seimo narį, o išplatintoje elektroniniu paštu, kaip kontaktinis asmuo nurodytas ir reabilitacijos centro direktorius Rimantas Černauskas.

„Upos“ interneto svetainėje šie kursai nurodyti su kainomis. Programa ir apgyvendinimas parai čia kainuoja nuo 95 iki 115 eurų.

– Kodėl jūs, kaip Seimo narys, komercinį renginį reklamuojate? – trečiadienį 15min pasiteiravo A.Kirkučio.

– Mes, mes kaip čia pasakyti, komercinis... Viskas yra komercija. Pasakykit, kas ne komercija, nors vieną dalyką. Nors vieną dalyką gyvenime pasakykit, kuris yra nekomercinis. Meilė – ir ta komercinė.

– Meilę kaip tik ir norėjau paminėti.

– Na, ji komercinė dar ir kaip.

– Čia, matyt, nuo žmogaus priklauso.

– Aš manau, kad čia, matyt, ne telefonu reikia šnekėti. Jeigu norit kažkokių tai kitokių paaiškinimų, reikia susitikti.

Tai ką aš dabar turiu įlįsti į tuliką, užsidaryt ir sėdėt, nieko neveikt?

– Telefonu gal galite paaiškinti, ar į jus kreipėsi verslininkas, prašydamas, kad jūs kažkaip padėtumėt skleisti šitą žinią?

– Prie ko čia verslininkas... Tas verslininkas pasikvie... mes važiuojame tik stebėti, kas ten vyksta. O šiandien vyksta Sveikatos reikalų komiteto Sveikatos tausojimo ir stiprinimo reikalų pakomitečio išvažiuojamasis posėdis į Druskininkų reabilitacijos centrą „Upa“ stebėti šito, kas ten vyksta.

– Ar jūs mokėsite už dalyvavimą?

– Nei aš už transportą mokėsiu, kur Seimas man išskyrė, nei aš už ką nors mokėsiu kito. Viskas yra nemokama, viskas yra legalu, jeigu jus kas nors domina, galite klausti atitinkamų institucijų, ar ko jūs norite.

– Bet parašyta, kad reikia susimokėti ir už kursus, ir už nakvynę tuo pačiu.

– Poilsio namai „Upa“... Dabar reabilitacinės paslaugos pas mus mokamos ar nemokamos? Na tai mokamos, jie tą pačią reabilitaciją vykdo. Renginys yra jų, jeigu kažkokia įmonė kažką tai daro, tai prie ko čia mes? Mes važiuojame tik stebėti viso šito.

– Bet jūs išplatinot pranešimą spaudai, kuriuo jūs kviečiate.

– Mes padėjome tai padaryti, nes mes esame Seimas, mes turime perspektyvą, turime strateginius tikslus. Tai ką aš dabar turiu įlįsti į tuliką, užsidaryt ir sėdėt, nieko neveikt?

– Supratau. Tai jūs nieko blogo tame nematote, kad reklamavot renginį?

– Nematau. Jeigu jūs matot, tai man jūsų gaila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius