-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 01

Brangsta Alytaus maršrutinio transporto bilietai

Alytaus gyventojai už keliones maršrutiniu transportu nuo sausio mokės daugiau, praneša alytausgidas.lt.
Alytaus elektroninis bilietas
Alytaus elektroninis bilietas / alytausgidas.lt nuotr.

„Bilietų kainos didėja, nes siekiama savivaldybei mažinti finansinę naštą, mokamas dotacijas vežėjui, taip pat išlaikyti esamą kokybę keleiviams. Tiems, kuriems vienkartinį bilietą įsigyti per brangu, dirba slenkančiu grafiku, o mėnesinį bilietą įsigyti neapsimoka, siūloma nauja bilietų rūšis – 7 dienų bilietas“, – teigia VšĮ „Alytaus infrastruktūra“ Viešojo transporto administravimo skyrius vadovė Diana Klimenkienė.

Viešojo transporto paslaugos teikėjos Alytaus mieste „Kautros“ atstovų teigimu, naujoms bilietų kainoms nuo sausio 1 d. autobusų stotyje ir autobusuose techniškai pasiruošta.

Padidinti kainas pasiūlė miesto viešojo transporto organizavimo ir kontrolės komisija, išnagrinėjusi Alytaus viešojo transporto situaciją. Sprendimas patvirtinti naujas viešojo transporto bilietų kainas ir įvesti terminuotą savaitinį (septynių dienų) bilietą buvo patvirtintas spalio pabaigoje vykusiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje.

Remiantis šiuo tarybos sprendimu, nuo sausio 1 d. vienkartinių el. bilietų, įsigyjamų el. būdu, kainos didėja 10 centų. Vienkartinių (popierinių) bilietų, įsigyjamų iš vairuotojo, kainos didėja 20 centų. Mėnesinio el. bilieto kaina didėja 1 euru.

Naujos rūšies 7 dienų bilietas keleiviams kainuos 8 eurus. Įsigijus šį bilietą kelionių skaičius 7 dienas bus neribojamas, ir kaip ir visiems kitiems bilietams bus taikomos 50 ir 80 % nuolaidos, pateikus pažymėjimą, įrodantį galimybę gauti nuolaidą.

Sprendimu buvo siekiama, kad keleiviai rinktųsi elektroninius bilietus, kurie pigesni ir patogesnei, vairuotojai galėtų greičiau aptarnauti įlipančius keleivius, o autobusų tvarkaraščiai būtų greitesni.

Vairuotojai keleivius konsultuoja apie besikeičiančias bilietų kainas ir apie 7 d. bilieto pardavimo ir galiojimo niuansus. Septynių dienų bilietą keleiviai nuo sausio 1 d. galės įsigyti autobusuose ir autobusų stotyje, o interneto tinklalapyje autobusubilietai.lt galimybė įsigyti šį bilietą atsiras per sausio mėnesį.

Įsigyti ar papildyti el. bilietą galima internetu arba autobusų stoties kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius