Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 24 /16:27

Briedis Alytuje užsuko į gamtai draugiškiausia pripažintą mokyklą

Dažniausiai penktadienį prieš aštuonias į Vidzgirio progimnaziją skuba mokiniai, pastarieji karantino metu mokosi nuotoliniu būdu. Šįsyk į mokyklą atėjo... briedis.
Briedis
Briedis / Alytausgidas.lt nuotr.
Temos: 2 Alytus Briedis

Alytaus Vidzgirio progimnazijos mokytoja Marytė Narmontienė pastebėjo neįprastą svečią vaizdo per vaizdo kameras.

„Penktadienį 7.30 val. atėjau į darbą ir patebėjau, kad vidiniame Vidzgirio progimnazijos kiemelyje lankosi briedis. Paskui jis atsispyrė ir priekinėmis kojomis atsirėmė į palangę. Paskambinau į Bendrąjį pagalbos centrą, nes bijojau, kad raštinės lango neišdaužtų paskui šuktelėjau ir jis pabėgo“, – sako neįprasto svečio sulaukusi Vidzgirio progimnazijos mokytoja.

VIDEO: Alytuje į mokyklą užsuko briedis

Briedžio jauniklis stiebėsi aukštyn pirmo aukšto link, blaškėsi aplink mokyklą.

BNS rašo, kad aplinkosaugininkai gavo pranešimą apie Kepyklos gatvėje, kilometras nuo miško, besiblaškantį briedį, į įvykio vietą išvyko trys Alytaus aplinkosaugininkai.

„Gelbėjimo operacija buvo sudėtinga, nes briedis įlindo į neprieinamą šabakštyną. Kad jį būtų galima pasiekti, teko nuardyti tinklinę tvorą – tik tada briedis perėjo į kitą vietą“, – teigia aplinkosaugininkai.

Jų teigimu, iškviestas veterinaras Ramutis Matulevičius užmigdė briedį, kuris įkeltas į bendrovės „Lankava“ automobilį ir išvežtas į Vidzgirio mišką.

„Paguldžius briedį ant miško paklotės, veterinarijos gydytojas R.Matulevičius jam suleido vaistų, kurie tuoj neutralizavo migdomuosius. Nepraėjus nė kelioms minutėms, briedis atsikėlė ir netvirtais žingsniais patraukė gilyn į mišką“, – teigia aplinkosaugininkai.

Tiesa, laukiniai gyvūnai į miškų apsuptą Alytų užklysta ne pirmą kartą.

Įdomu tai, kad šįkart briedis, greičiausia, kad atklydęs iš netoli esančių Vidzgirio botaninio draustinio miškų, užsuko į mokyklą, kuri jau penkerius metus iš eilės ir vienintelė Alytaus mieste, rajone bei apskrityje yra įvertinta gamtosauginių mokyklų programos apdovanojimais – aplinkosauginio švietimo fondo sertifikatu ir Žaliąja vėliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius