Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 08 16

Britai galutinai atmetė Lietuvos prašymą išduoti su „Tikrąja Airijos respublikonų armija“ siejamą Liamą Campbellą

Aukščiausiasis Teismas Londone galutinai atmetė Lietuvos prašymą išduoti ginklų kontrabandos byloje kaltinamą airį Liamą Campbellą, pranešė britų visuomeninis transliuotojas BBC.
Michaelas Campbellas
Michaelas Campbellas, Liamo Campbello brolis / „Scanpix“ nuotr.

Teisėjai atmetė Lietuvos teisėsaugininkų prašymą leisti pateikti apeliaciją.

Anksčiau Šiaurės Airijos teismai išduoti įtariamąjį atsisakė teigdami, kad Liamas Campbellas galėtų būti laikomas nežmoniškomis ir žeminančiomis sąlygomis Lukiškių kalėjime.

Lietuvos prokurorai siekė, kad Liamas Campbellas būtų teisiamas dėl bandymo Lietuvoje įsigyti ginklų sukarintai organizacijai „Tikroji Airijos respublikonų armija“.

Liamo Campbello broliui Michaelui Vilniaus apygardos teismas 2011 metais skyrė 12 metų nelaisvės už paramą teroristinei grupei, ginklų laikymą ir rengimąsi vykdyti ginklų kontrabandą. Jis buvo suimtas 2008 metų sausį, kai įsigijo ginkluotę iš ginklų prekeiviu apsimetusio slapto agento. Šiuo metu jo skundas nagrinėjamas Lietuvos apeliaciniame teisme.

Nuteistojo brolis Liamas Campbellas yra vadinamas vienu iš svarbiausių „Real IRA“ vadovų, o civilinėje byloje jis anksčiau buvo pripažintas atsakingas už 1998 metais Šiaurės Airijoje Omage įvykdytus sprogdinimus, per kuriuos žuvo 29 žmonės, o per 200 buvo sužeista.

„Real IRA“ yra sukarinta organizacija, kuri skelbia siekianti bendro airių nacionalistų ir respublikonų tikslo – Vieningos Airijos, t.y. Airijos Respublikos ir Jungtinei Karalystei priklausančios Šiaurės Airijos suvienijimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius