Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 20

Briuselyje viešėjęs Klaipėdos meras: „Saviizoliuotis būtinybės nebuvo“

Kovo 5-6 dienomis Briuselyje viešėjęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sako besijaučiantis puikiai ir nematęs būtinybės izoliuotis grįžęs iš kelionės. Tuo metu Belgija dar nebuvusi sąraše šalių, iš kurių grįžusiems buvo rekomenduojama saviizoliacija. Akyli klaipėdiečiai netruko pastebėti, jog meras po kelionės ir toliau dalyvavavo įvairiuose susitikimuose ir posėdžiuose, o esą galėjo būti puikiu pavyzdžiu, kaip reikia saviizoliuotis.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Penktadienio rytą meras į šį klausimą atsakė viešėdamas uostamiesčio radijo stoties „Laluna“ eteryje. Paklaustas, ar pats neketina atlikti koronaviruso testo kaip tik penktadienį Klaipėdoje atidaromame mobiliame patikros punkte, miesto vadovas teigė, jog yra žmonių, kuriems to reikia gerokai labiau.

„Galiu nuraminti, kad aš visų pirma buvau Briuselyje dar tada, kai nebuvo karantino, Briuselis dar tada buvo visiškai saugi kryptis. Vykau į Europos regiono komitete vykusį posėdį. Jau tik po to grįžus po kelių dienų posėdžiai buvo atšaukti, visos kelionės buvo baigtos. Galiu drąsiai pasakyti – jei būtų buvusi bent mažiausia tikimybė, kad grįžtu iš ten, kur reikėtų saviizoliuotis, būčiau tą padaręs, – kalbėjo meras. – Kalbant apie testą. Na, žinote, gal ir būtų įdomu, bet manau tikrai yra visuomenėje žmonių, kuriems to reikia gerokai labiau nei man. Kita vertus, nesu rizikoje. Na, pagal amžių gal esu tam tikroje rizikos grupėje, bet nesu grįžęs iš tų kraštų, kur reikėtų tikrintis, nesu, tikiuosi, bendravęs su tais, kurie buvo ten. Kalbėti apie tai, kad saviizoliuotis dabar tokios būtinybės nematau“.

V.Grubliauskui lankantis Belgijoje, kovo 5-ąją, kaip skelbiama šalies informacinėje svetainėje apie šį virusą, Belgijoje buvo 109 sergantieji koronavirusu, iš jų 12 Briuselyje. Kovo 6-ąją sergančiųjų skaičius siekė 169. Iš svetur uostamiesčio vadovas grįžo skrisdamas per Rygą į Palangą.

Italiją, Prancūziją, Vokietiją ir Ispaniją rizikingomis šalimis SAM paskelbė kovo 10 dieną. Visos užsienio šalys buvo paskelbtos rizikingomis kovo 16 dieną.

Sveikatos apsaugos ministerija ne kartą pabrėžė informaciją, jog koronaviruso simptomai žmogui gali pasireikšti per 14 dienų. Jis gali imti karščiuoti, kosėti, jausti dusulį. Tiesa, kai kurie žmonės serga itin lengva šio viruso forma, o dalis apskritai nejaučia jokių simptomų, tačiau yra viruso nešiotojai, tad jį gali paskleisti itin plačiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius