Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 15

Brolis pasakė, ką darys, jei teismas leis įvaikinti jo sesę porai iš Naujosios Zelandijos

Šio antradienio pavakarę 17.35 val. LNK laidoje „Yra, kaip yra“ – mergaitės, kurią nori įsivaikinti šeima iš Naujosios Zelandijos, istorija. Londone gyvenantis mergaitės brolis Arūnas laidoje papasakojo, kaip gimė noras globoti seserį, nors prieš tai vis tvirtindavo, kad finansinės galimybės yra ribotos. 
Šeima iš Naujosios Zelandijos ir devynmetės mergaitės brolis
Šeima iš Naujosios Zelandijos ir devynmetės mergaitės brolis / 15min nuotr.

Jis teigė, kad mergaitę susigrąžinti bandė ir tėvai, kuomet tėvas dar buvo gyvas, tačiau jiems nepavyko. Vyresnis brolis taip pat bandė – ieškojo pirkti namą Kaune ar Kauno apskrityje, mat Norvegijoje buvo užsidirbęs pinigų, bet, išaugus nekilnojamojo turto kainoms ir gimus dukrai, šios minties atsisakė.

Laidoje Arūnas sakė, kad nenori, kad sesuo būtų atskirta nuo gausios šeimos, nors pripažino, kad iki tol su seserimi beveik nebendravo: „Nei per Kalėdas, nei per gimtadienius, nei per kitas šventes bendravimo nebuvo“.

Laidos vedėja Asta Stašaitytė neištvers: „Apie kokią gausią šeimą jūs kalbate? Juk jūsų sesuo gyveno globos namuose!“ Už brolį atsakė Seimo narys Mindaugas Puidokas: „Globos namuose ji gyveno su seserimi“. Mindaugas Puidokas padeda broliams kovoti dėl sesers globos.

Tiesa, dėl šios Seimo nario pagalbos kitiems laidoje dalyvavusiems svečiams kilo daug abejonių. Visuomenininkas Aušrys Kriščiūnas tiesiai šviesiai pasakė, kad netiki nuoširdžiu Seimo nario noru padėti broliams kovoje dėl sesers globos. „Tai – būdas pelnyti populiarumo balsų artėjant rinkimams“, – sakė Aušrys Kriščiūnas.

Laidoje dalyvavęs menininkas Remigijus Gataveckas, kuris augo vaikų globos namuose, stebėjosi tokiu brolių sprendimu: „Kodėl jūs tik dabar atsibudote? Juk tikriausiai visą laiką žinojote, kad vaikai, kurie gyvena globos įstaigoje, gali būti bet kada įvaikinti. Keista, kad jums tai staigmena“, – aiškins kalbės R.Gataveckas.

Laidos pabaigoje vedėja paklausus, ką darys broliai, jei teismas nuspręs nestabdyti įvaikinimo proceso. Mergaitės brolis Arūnas sakys, kad tokį sprendimą jis ketina skųsti, nors mergaitė ne kartą yra išreiškusi norą išvykti į Naująją Zelandiją su savo naująją šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius