-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 19

Broliški „Garsų siluetai“

Penktadienį Klaipėdos koncertų salėje koncertuos du talentingi jauni muzikai, tarptautinių konkursų laureatai Dainius ir Aidas Puodžiukai.
Du talentingi broliai, kurių vienas groja smuiku, kitas fortepijonu, rytoj pirmą kartą muzikuos Klaipėdoje.
Du talentingi broliai, kurių vienas groja smuiku, kitas fortepijonu, penktadienį pirmą kartą muzikuos Klaipėdoje. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Brolis

Broliai atliks programą, kurią pavadino „Garsų siluetai“. Joje bus galima išgirsti A.Mullenbacho, A.Dvořáko, F.Liszto, J.Brahmso, G.Gershwino kūrinius.

D. ir A.Puodžiukai gimė Vilniuje, muzikų šeimoje. Abu mokėsi Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje, vėliau – Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Smuikininkas Dainius toliau sėkmingai mokslus tęsė Bostono universitete, kurį baigė su pagyrimu ir specialiu apdovanojimu, o 2005-aisiais baigė ir Longy muzikos akademiją (JAV). Fortepijonu grojantis Aidas įstojo į Juilliardo muzikos mokyklą Niujorke, vėliau pratęsė studijas Bostone, kurioje su pagyrimu baigė Magistro studijas ir gavo prestižinį menininko diplomą.

Abu broliai yra daugybės respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatai. Fortepijono meistras A.Puodžiukas yra dvylikos tarptautinių konkursų laureatas.

Abu broliai yra daugybės respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatai. Fortepijono meistras A.Puodžiukas yra dvylikos tarptautinių konkursų laureatas.

D.Puodžiukas grojo solo su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Lietuvos Nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu, Bostono universiteto simfoniniu, Longy kameriniu ir kitais orkestrais. 2003 metais jis buvo pakviestas atlikti P.Čaikovskio koncertą smuikui su vienu garsiausiu pasaulyje Bostono simfoniniu orkestru prestižinėje „Symphony Hall“ salėje, koncertavo Rusijoje, Olandijoje, Šveicarijoje, Švedijoje, JAV, Lietuvoje. Dėsto smuiko specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

A.Puodžiukas taip pat grojo solo su pagrindiniais Lietuvos simfoniniais orkestrais. Pianistas rengia solo rečitalius Lietuvos, Europos ir JAV salėse, pasirodo įvairių kamerinių ansamblių sudėtyse.

Klaipėdos koncertų salėje penktadienį, 18 val., broliai muzikuos pirmąsyk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius