Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 14

Bronius Bradauskas apie azartinių lošimų draudimą: kiaulė purvą visada suras

Visos ankstesnės valdžios sutiko, kad nuo 2001 metų galiojantis Azartinių lošimų įstatymas yra pasenęs , o šiuo metu Vyriausybėje ir Seime vėl verda diskusijos, kaip sureguliuoti Azartinių lošimų rinką? Seimo Biudžeto ir Finansų komiteto pirmininkas B. Bradauskas teigia, kad nereikia drausti lošimų, tačiau jie privalo būti apmokestinti.
Azartiniai lošimai
Azartiniai lošimai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Jeigu mes dabar staigiai nepriimsime tų įstatymo pataisų, tai reiktų uždaryti eilę lošimų namų, ar kaip čia juos pavadinti, ir prarastume nemažai darbo vietų ir pajamas. Statistika rodo, kad ir latviai, ir estai, ir aplinkinės valstybės žymiai daugiau surenka lėšų iš azartinių žaidimų. Ką tai reiškia? Kad dalis tų azartininkų, kurie dėl mūsų įstatymo netobulumo nuvyksta pažaisti į kaimynines valstybes“, – svarstė pašnekovas.

Laidoje „Atviras pokalbis“ B. Bradauskas tikino, kad yra įsisteigusių begalė tokių įmonių, kurios nemoka valstybei mokesčių, nėra jokios jų kontrolės –  niekas neprižiūri, ar bus išmokėta išlošta suma, ar ne.

Yra įsisteigusių begalė tokių įmonių, kurios nemoka valstybei mokesčių, nėra jokios jų kontrolės –  niekas neprižiūri, ar bus išmokėta išlošta suma, ar ne.

Pašnekovas laidoje teigė manąs, kad nelegalų pajamos yra didesnės, nei legalų. Pasak jo, legalūs rinkos dalyviai moka mokesčius, bet negali konkuruoti su tais, kurie nemoka absoliučiai nieko. B. Bradauskas mano, kad šitoje srityje yra iškreipiama rinka.

„Pas mus kaime sakydavo: kiaulė purvą visada suras. Tai jei jau kas žaidžia, tai tu jį nors tvora atitverk, bet jis ją vis vien perlips ir ateis žaisti“, – juokavo pašnekovas.

B. Bradauskas tikino nieko blogo nematantis, jei  žmonės turi pinigų ir nori dar labiau praturtėti ar atiduoti savo pinigus lošėjams. Svarbiausia, pasak jo, kad būtų sumokėti mokesčiai valstybės biudžetui.

Darbo grupių nesutarimai  B. Bradauskas įvardijo kaip verslo konkurencijos antklodės tampymą. Jo nuomone, nesistengiama rasti kompromiso: vieni nori išplėsti rinką, kiti – ne, nes bijo prarasti savo monopolį.

„Sunkiai, bet, tikiuosi, kad priimsime įstatymo pataisas, kurios leis normalizuoti šitą rinka“, – teigė B. Bradauskas.

Laida „Atviras pokalbis“ transliuojama antradieniais, trečiadieniais, ketvirtadieniais, penktadieniais 9.10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius