Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 27

Bronius Bradauskas nebetiki Zigmanto Balčyčio tarptautine karjera

Socialdemokratas Bronius Bradauskas nebesitiki, kad partijos kolega europarlamentaras Zigmantas Balčytis išvyks dirbti į paslaptingą tarnybą Niujorke, Seimo nario mandatą į Europos Parlamento kėdę iškeis Gediminas Kirkilas, o jam pačiam teks proga dar trejus metus pabūti Seimo nariu. Pasak jo, taip gal ir geriau.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

B.Bradauskas sako šiuo metu poilsiaujantis užsienyje ir nesidomintis Z.Balčyčio karjeros vingiais. Tačiau kartu socialdemokratas neslepia jau esąs tikras, kad Seime šioje kadencijoje jam dirbti neteks.

„Nežinau nieko apie jį, bet ir, ačiū Dievui, kad nevažiuoja. Nuo manęs kai kas atstos ir man nereiks eiti į Seimą“, – 15min antradienį sakė B.Bradauskas.

Klausiamas, kas prie jo dėl to pristojęs B.Bradauskas neišsiduoda. „Yra tokių dalykų, niuansų“, – juokdamasis tarsteli jis.

B.Bradauskas sako, kad jis pats vėl tapti Seimo nariu visai nenori. Esą dėl to ir nesigilina, ar kalbos apie Z.Balčyčio karjeros pokyčius pagrįstos. Tiesa, B.Bradauskas neslepia girdėjęs, kad jokio naujo darbo europarlamentaras negaus.

Tai kitą savaitę, tai kitą savaitę, o tų savaičių jau praėjo gal dešimt ir niekas nevyksta. Manęs tai neapgavo, o jį galbūt, – sako B.Bradauskas.

„Supraskite, iš Europos Sąjungos ten lyg du kviečia, tai ir Balčytį iš Lietuvos. Ką, kitokių valstybių nėra, didesnių? Bet aš nesikišu, tegul kaip nori jis padaro. Aš tikrai nesidomiu“, – kalbėjo B.Bradauskas.

Tačiau jis stebisi, kodėl, jei Z.Balčyčiui pateiktas darbo pasiūlymas tikras, tas įsidarbinimas taip vėluoja. B.Bradauskas svarsto, ar tik kolega nebus apgautas.

„Tai kitą savaitę, tai kitą savaitę, o tų savaičių jau praėjo gal dešimt ir niekas nevyksta. Manęs tai neapgavo, o jį galbūt. Gal norėjo, kad jis atsiimtų mandatą“, – svarstė B.Bradauskas.

Apie Z.Balčyčio naują darbą jau kelis mėnesius nieko negirdėjo ir Seimo narys G.Kirkilas.

Pats Z.Balčytis antradienį LRT teigė, kad jau yra susipakavęs daiktus.

„Iš tiesų esu susipakavęs lagaminus ir tikrai laukiu organizacijos starto paskelbimo. Kada bus startas, šiandien aš negaliu pasakyti. Nei nuo mūsų norų tai priklauso, nei jie patys... Kai organizacija pradės oficialiai veikti, tada turėsiu galimybę pradėti EP nario atsisakymo procedūras“, – išdėstė Z.Balčytis. Tai esą gali įvykti artimiausiomis dienomis arba savaitėmis.

Kad Z.Balčytis tikrai kraustosi, LRT tvirtino ir socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Zigmantas Balčytis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Zigmantas Balčytis

Europarlamentaras Z.Balčytis dar kovo mėnesį, prieš Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimus, pareiškė atsisakantis EP nario mandato, nes nusprendė daryti tarptautinę karjerą.

„Gyvenimas pateikė dar vieną netikėtą iššūkį: sulaukiau pasiūlymo dalyvauti tarptautinės organizacijos veikloje, dalį savo darbo laiko praleidžiant ir Europoje, ir JAV. Veiklos sritis – pasaulio valstybių ekonomika, finansai, prognozės ir modeliavimas“, – tuomet naujienų agentūrai BNS kalbėjo socialdemokratas.

Jis aiškino, kad institucija, kurioje dirbs, bus kaip skėtinė institucija: „Kalbama apie įvairių tarptautinių reitingų agentūrų, ko gero, ir Tarptautinio valiutos fondo, tam tikrus atskirų valstybių narių vertinimus: prognozes, siūlymus, ką jie turėtų ar neturėtų daryti. O kadangi tai praktiškai privačios organizacijos, jas kažkaip reikia prižiūrėti iš viršaus, toks kuriamas antstatas iš ekspertų. Ši institucija, ko gero, bus vadinama valdyba, ir ši institucija kaip tik ir turės aprobuoti visus su valstybėmis narėmis susijusius siūlymus, vertinimus dėl jų vystymosi perspektyvų, reitingų. Lyg ir turėtų būti 9 valdybos nariai, vienu jų yra pasiūlyta būti man“, – apie būsimus darbus BNS kovą pasakojo Z.Balčytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius