-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 02

„Budos kine“ jau atsisveikina su kauniečiais

Kaune baigiasi beveik savaitę viešėjęs festivalis „Budos kine“. Paskutinis jo filmas bus rodomas trečiadienį, 20 val. Festivalio organizatorių teigimu, dokumentinė juosta „Budizmas šiuolaikiniame pasaulyje“ – pažintinė, nes joje pasakojama apie šiuolaikinių budistų gyvenimus.
Henriko Nielseno filmo žiūrovai turės galimybę įsitikinti, kad prieš 2500 metų suformuluoti budizmo mokymų principai išlieka aktualūs ir šiandieniniame Vakarų pasaulyje.
Henriko Nielseno filmo žiūrovai turės galimybę įsitikinti, kad prieš 2500 metų suformuluoti budizmo mokymų principai išlieka aktualūs ir šiandieniniame Vakarų pasaulyje. / Kadras iš filmo
Temos: 1 Budizmas

Filmo autorius – Henrikas Nielsenas – yra sakęs, kad siekė sukurti tokį filmą, kurį pažiūrėjus žmonėms taptų aiškesnis pats budizmas. Režisierius žiūrovus nukelia į Karma Kagju tradicijos budizmo centrą Kopenhagoje, Danijoje, ir netoli Ispanijos Malagos miesto įsikūrusį Karma Gueno atsiskyrimų centrą. Čia nuolat gyvena po 20–30 žmonių, o į didesnius meditacinius kursus susirenka keli tūkstančiai vakariečių budistų. Filmo veikėjai, tarp kurių yra ir Karma Gueno centre gyvenanti lietuvė Inga, atsako į klausimus apie savo gyvenimą, meditaciją, budizmo mokymų studijas. Filmo autorius nepalieka nuošalyje nė vieno šiuolaikinio budisto gyvenimo aspekto, visapusiškai parodydamas žiūrovams, kaip budizmo mokymų principai veikia kasdienybėje.

Vienas pagrindinių filmo veikėjų, Lama vakarietis – danas Ole Nydalas. Pasak jo, daugelis žmonių klaidingai mano, jog laimę galima atrasti išoriniuose dalykuose, o vartotojiška visuomenė entuziastingai kursto šį paklydimą. „Mums mėginama įteigti, kad trokštamą pasitenkinimo būseną patirsime įsigiję naują automobilį, išvykę į įdomią kelionę, balsuodami už vieną ar kitą politinę partiją ar pasirinkę stebuklingą mitybos programą. Bėgdami paskui šią iliuziją, žmonės metų metais švaisto savo jėgas ir brangų laiką, ieškodami tokios laimės ir net neįsivaizduodami, kaip galės ją išlaikyti“, – filme kalba O.Nydalas. Pasak jo, pats žmogus turi suprasti, ar principas „Dirbk, pirk ir mirk“, jam patinka.

Kaune pirmąkart viešėjęs festivalis „Budos kine“ persikelia į Šiaulius. Vėliau programos filmai bus rodomi ir Panevėžyje bei Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius