-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 12

Burgundiškasis Kauno choras laimėtus pinigus skirtų Ąžuolynui atsodinti

Projektas „Chorų karai“ netrukus vėl bus rodomas TV3 televizijos. Vasario 13 dieną prasidedančiame projekte dalyvaus ir Kauno choras su savo generole Danguole Beinaryte. Jau apsispręsta, kad šiemet kauniečių kolektyvas vadinsis Kauno burgundiškuoju choru.
Atranka į naują Kauno chorą sudomino minią dainuojančių kauniečių
Atranka į naują Kauno chorą sudomino minią dainuojančių kauniečių. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Belieka daug repetuoti, dirbti, tikėti savimi, žiūrovų palaikymu, o sėkmės atveju pavasarį surengti ąžuoliukų sodinimo akciją. Manau, kad tai būtų labai simboliška, juk nugalėtojai finalinę dainą atlieka pasipuošę ąžuolų vainikais, – sakė Kauno burgundiško choro generolė D.Beinarytė.

Praėjusiais metais „Chorų karuose“ pirmąją vietą ir pagrindinį prizą laimėjo Kauno „Šampaninis“ choras, kuriam vadovavo Raigardas Tautkus.

Kauno burgundiškąjį chorą paremti nusprendusi Kauno miesto savivaldybė kol kas negali tiksliai pasakyti, kokio dydžio parama tai bus. Pasak antradienį su choro atstovais susitikusio Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko, tai paaiškės patvirtinus biudžetą. Miesto valdžia ketina ieškoti transporto, kuriuo choristai galėtų vykti į projekto filmavimą Vilniuje.

Kauno burgundiškojo choro nariai neslepia ambicijų pakartoti pernykštę sėkmę. „Tikimės, kad pavyks. Svarstėme, kad jei mūsų svajonės išsipildytų ir laimėtume pagrindinį prizą, galėtume skirti jį Dainų slėniui sutvarkyti. Juk Dainų slėnis – dainos, muzikos, šokio simbolis. Tačiau sužinoję, kad jis priklauso privačiam savininkui, o ne savivaldybei, buvome priversti ieškoti kito varianto. Prisiminėme, kaip smarkiai nuo škvalo nukentėjo Ąžuolynas, kiek ąžuolų buvo suniokota, todėl apsisprendėme pinigus skirti Ąžuolyno parkui atsodinti“, – sakė Kauno burgundiškojo choro generolė D.Beinarytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius