Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 05

Bus remontuojama ir montuojama senoji „Ekrano“ marių užtvankos konstrukcija

Rugpjūčio pradžioje sulūžęs Panevėžio „Ekrano“ užtvankos skydas buvo sėkmingai nuimtas ir jo būklę – susidėvėjimą – jau įvertino ekspertai. Nors ekspertai paaiškino, kad sulūžusiai užtvankos konstrukcijai būtina gaminti naujus šliuzo skydus, kol kas jie gaminami nebus, o remontuojamos senos konstrukcijos.
Tvarkoma „Ekrano“ marių užtvanka
Tvarkoma „Ekrano“ marių užtvanka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Lankėsi ministras

Panevėžio miesto savivaldybėje prieš gerą mėnesį lankėsi Aplinkos ministerijos ministras Simonas Gentvilas su komanda ir domėjosi „Ekrano“ marių užtvankos būkle.

Po susitikimo Savivaldybėje Aplinkos ministerijos komanda drauge su miesto vadovais lankėsi ir prie „Ekrano“ marių užtvankos, apžiūrėjo, kaip poilsiui, verslui ir užimtumui pritaikyta „Ekrano“ marių teritorija.

Remontuos senąją konstrukciją

Panevėžio savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga naujienų portalui JP paaiškino, kad naujos užtvankos skydo konstrukcijos dar nebus pradėtos gaminti.

„Konstrukcija užtvankai planuojama gaminti ir laukiame komercinio pasiūlymo. Tuomet vykdysime viešuosius pirkimus ir, juos įvykdę, pasirašysime sutartį. Dabar, iki lapkričio pabaigos, bus suremontuota senoji konstrukcija ir sumontuota. Visus darbus turime spėti atlikti iki šalčių. Žinoma, tai laikinas sprendimas. Toliau vyks projektavimo darbai ir matysime, kaip pavyks“, – teigė D.Vadluga ir sakė, kad, atvykę ekspertai, atliko tyrimus ir įvertino, kodėl užtvankos skydai neatlaikė vandens spaudimo.

Reikia ruoštis ledonešiui

Pasak Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjo, laikinai bus remontuojama senoji skydo konstrukcija.

„Reikia pasiruošti kitų metų pavasariui ir ledonešiui. Iki jo būtina užtvankos uždorio skydus sutvarkyti. Kol kas skelbti, kas gamins – negalime, gal netiks komerciniai pasiūlymai“, – aiškino D.Vadluga.

Gaminti tik naujus skydus

Priminsime, kad Panevėžio vicemeras Valdemaras Jakštas teigė, kad įvertinti užtvankos konstrukcijos buvo atvykę ir ekspertai iš Lietuvos hidroenergetikos asociacijos.

„Ekspertai buvo nuvykę prie užtvankos ir vertino statinio būklę. Matavo užtvankos metalo stovį, vandens slėgį ir apkrovas. Paėmė užtvankos metalo mėginius ir juos patikrino, įvertino. Be to, buvo surasti šandorų brėžiniai. Pagal juos planuojamas gaminti šandorų antras komplektas, nes ekspertai pasakė, kad būtina gaminti naują šliuzo skydą – remontuoti sulūžusio nerekomenduoja“, – taip po avarijos aiškino V.Jakštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius