Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 16

Bus restauruojamas Kauno arkikatedros altorius

Dar šiemet turėtų būti sutvarkytas vienas vertingiausių Kauno arkikatedros bazilikos vidaus elementų - Sopulingosios Šv. Mergelės Marijos altorius, sako restauruotojai.
Kauno arkikatedra
Kauno arkikatedra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Altorius

Darbams numatyta skirti 600 tūkst. litų.

Kaip BNS sakė valstybės įmonės „Lietuvos paminklai“ direktoriaus pavaduotojas Vytautas Aleška, ketinama restauruoti ir konservuoti Sopulingosios Šv. Mergelės Marijos altorių, šoninės navos lubas.

„Pagal skirtą pinigų sumą, darbus restauruotojai turėtų pabaigti iki lapkričio pabaigos“, - sakė jis.

Pasak jo, centrinis altorius bei dešinysis altorius baigti restauruoti praėjusiais metais, tvarkyti esą reikėtų ir fasadus bei kitas bažnyčios dalis, tačiau šiuo metu darbams finansavimas nėra numatytas.

Lėšos restauravimui skirtos iš Lietuvos ir Šventojo sosto sutarties dėl bendradarbiavimo švietimo ir kultūros srityje įgyvendinimo programos.

Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedra bazilika minima dar XV amžiaus pradžioje. Gotikinė bažnyčia buvo ne kartą rekonstruojama, įgavo baroko, renesanso ir neogotikos elementų.

Restauruojamas XVII a. pabaigos medinis Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų altorius su paveikslais vertinamas kaip vienas svarbiausių šios bažnyčios elementų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius