2013 06 10

Bus steigiama Didžiųjų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus ir Marijampolės – sąjunga

Siekdami efektyviai spręsti didžiausiems šalies miestams aktualias problemas, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus ir Marijampolės vadovai sutarė steigti neformalią Didžiųjų miestų sąjungą. Šį susitarimą pasiekė penktadienį Kaune susirinkę minėtų miestų vadovai.
Didžiųjų miestų vadovai
Didžiųjų miestų vadovai / Kaunas.lt nuotr.

„Didiesiems miestams aktualios specifinės problemos dažnai skiriasi nuo tų, kurias sprendžia kitos savivaldybės. Todėl neretai susiklosto tokia situacija, kad Lietuvos savivaldybių asociacijoje (LSA) mes lyginame nesulyginamus dalykus. Būtent dėl to ir steigiame neformalią Didžiųjų miestų sąjungą“, – aiškino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Mes tikrai nepasitrauksime iš LSA ir su ja nekonkuruosime. Kadangi mus vienija bendra arba panaši problematika, Didžiųjų miestų sąjunga padės geriau atstovauti savo gyventojų interesams“, – pabrėžė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Nors iš pradžių buvo kalbėta apie oficialios Didžiųjų miestų sąjungos steigimą, galiausiai nuspręsta šios organizacijos neformalizuoti.

„Manau, kad nėra didelio skirtumo, ar tai bus formaliai įregistruotos organizacijos, ar tiesiog suderintas didžiųjų miestų vadovų pareiškimas. Bet kokia įstaiga, gavusi septynių didžiųjų šalies miestų vadovų pareiškimą, turės į jį atsižvelgti“, – teigė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Sutarta, kad Didžiųjų miestų sąjungos posėdžiai vyks kas ketvirtį vis kitame mieste. Pirmieji posėdžiai vyks Klaipėdoje, Vilniuje ir Panevėžyje. Didžiųjų miestų sąjunga nagrinės energetikos, viešojo transporto, santykių su žiedinėmis savivaldybėmis bei Vyriausybės atstovais apskrityse, gyventojų pajamų mokesčio ir kuro akcizų paskirstymo bei kitus aktualius klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius