Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 06

Bus teisiami dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Edgaras Baltrimavičius perdavė nagrinėti apygardos teismui baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, teigiama prokuratūros pranešime.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Narkotikai

Nusikalstamų veikų padarymu kaltinami trys panevėžiečiai – anksčiau teistas 36 metų G.P., 25 metų E. F. ir 39 metų D. Š. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai rudenį panevėžietis G.P., neteisėtai įgijęs narkotinių ir psichotropinių medžiagų, laikė jas savo namuose. Dalį jų pardavė spalio 24 d. vakare dviem klientams, kurie paprašė jų paskambinę telefonu. Abu jie su ką tik neteisėtai įgytais svaiginamaisiais medikamentais buvo sulaikyti vienos miesto degalinės teritorijoje. Kratos metu G.P. namuose buvo rastos elektroninės svarstyklės, įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Per kratą aptikti narkotines medžiagas pareigūnams padėjo ne kartą
įvairiose panašiose ir žmonių gelbėjimo operacijose talkininkavęs tarnybinis šuo – vokiečių aviganis „Gizmou“.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Edgaras Baltrimavičius, įvertinęs ikiteisminio tyrimo duomenis ir surašęs kaltinamąjį aktą, nustatė, kad padarytose nusikalstamose veikose yra požymių nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti ir neturint jo.

Prokuroras Edgaras Baltrimavičius teigia, kad kaltinamieji, neteisėtai platindami narkotines ir psichotropines medžiagas, taip pat ir jas neteisėtai pirkdami vartoti sau, be reikalo tikisi išvengti baudžiamosios atsakomybės. Net ir be tikslo platinti neteisėtai įsigytos ir laikytos narkotinės ir psichotropinės medžiagos yra pavojingas žmogaus sveikatai ir gyvybei nusikaltimas, už kurį
baudžiama laisvės atėmimu. Dėl narkotinių medžiagų vartojimo kasmet miršta šimtai žmonių, ne vieną jų mirtis ištinka atsitiktinai apsinuodijus narkotikais.

Pasak prokuroro, reiktų prisiminti, kad asmuo, kuris savo noru kreipėsi į sveikatos priežiūros įstaigą dėl medicinos pagalbos ar į valstybės instituciją norėdamas atiduoti neteisėtas pasigamintas ar įgytas be tikslo platinti narkotines ar psichotropines medžiagas, atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Įtariamajam G.P. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, E. F. – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, D. Š. – dokumento paėmimas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pirmojo komisariato pareigūnai, jį kontroliavo, organizavo ir jam vadovavo apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

Įstatymas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti numato laisvės atėmimo bausmes iki 10 ar 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius