-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 26

Būsimoji estakada Geležinio Vilko gatvėje Vilniuje jau sulaukė kritikos

Vilniaus valdžiai ketinant statyti apie 30 mln. litų vertės estakadą Geležinio Vilko gatvėje šalia „Verslo trikampio“, jau pasigirdo skeptiškų balsų, esą pinigai bus išmesti į balą, nes ji reikalinga tik keliems šimtams pietinėje miesto dalyje gyvenančių ir „Verslo trikampyje“ dirbančių vilniečių.
Estakados projektas
Estakados projektas / Projektuotojų vizualizacija

Skeptikų manymu, naujoji estakada neišvaikys ir Geležinio Vilko gatvę nuolat dusinančių transporto spūsčių, nes jų priežastys yra visai kitos nei į A.Goštauto gatvę bandantys patekti vairuotojai, rašo „Vilniaus diena“.

Be to, jei eismą Geležinio Vilko gatvėje sustabdo bet kurioje jos vietoje įvykusi net menkiausia avarija, tai kas bus, kai šioje itin judrioje gatvėje trejus metus vyks statybos.

Vilniaus savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktorius Virginijus Pauža žada, kad dėl estakados statybos vairuotojai didesnių nepatogumų neturėtų patirti: „Didelių trukdžių eismui nebus. Parengsime eismo organizavimo planą, viskas bus gerai.“

Anot jo, nereikėtų svarstyti, ar naujosios estakados reikia, miestas esą turėtų tik džiaugtis kiekvienu eismo kokybę gerinančiu objektu. Be to, ką nors keisti per vėlu, nes estakados statybą jau patvirtino Transporto investicijų inspekcija.

Vilniaus savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Algirdas Šešelgis dienraščiui teigė apie būsimą estakadą sužinojęs tik tada, kai naujiena apie ją buvo paskelbta savivaldybės internetu tinklalapyje.

„Mes, kaip eismo organizatoriai, džiaugiamės kiekvienu nauju objektu, tačiau estakados statybų su mūsų skyriumi niekas nederino. Kaip eilinis vilnietis galiu pasakyti, kad turiu viziją, kaip reikėtų organizuoti eismą Vilniuje“, – sakė A.Šešelgis.

Jis užsiminė, kad miestui labai naudinga būtų dviejų lygių sankryža Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankirtoje.

Idėja statyti estakadą iš Geležinio Vilko gatvės į A.Goštauto gatvę gimė 2008 metais. 2009-ųjų pradžioje Vilniaus regiono plėtros taryba projektui nusprendė skirti ES struktūrinių fondų lėšų, jį patvirtino ir Transporto investicijų direkcija, tačiau sostinės savivaldybė vis delsė pradėti suplanuotus darbus, neskelbė ir rangos darbų konkurso.

Savivaldybė iki kitų metų balandžio 30 dienos turi pateikti paraišką, jei nori gauti Geležinio Vilko gatvės ruožo tarp A.Goštauto ir M.K.Čiurlionio gatvių rekonstrukcijos finansavimą. Iki to laiko miesto valdžia turi paskelbti statybos darbų konkursą ir išrinkti jo nugalėtoją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius