-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 14

Būsimosioms uostamiesčio mamytėms – nemokama mokyklėlė

Jau šį mėnesį Klaipėdoje duris atvers būsimųjų mamyčių mokyklėlė. Pamokos besilaukiančioms bus rengiamos nemokamai.
Kaip turėtų rengtis nėščia moteris?
Būsimas mamytes konsultuos akušerė, kineziterapeutė ir psichologė. / Photos.com

„Nėštumas moters organizmui yra gana didelis krūvis, keičiasi ne tik moters kūnas, bet ir psichologija. Kiekvienai moteriai šis tarpsni būna kitoks, todėl svarbu tinkamai pasiruošti kai kuriems pokyčiams ir galimiems sunkumams. Moterų baimės atsiranda dėl nežinomybės, todėl  neabejojame, kad klaipėdietėms nemokamos pamokėles tikrai pravers. Jose pasakosime apie nėštumo pradžią, pokyčius nėštumo metu, vaisiaus vystymąs“, – pasakojo su nėščiosiomis patirtimi besidalinsianti akušerė Rita Juciuvienė.

Pamokėles „Gyvenimas iki gimimo. Pradžia“ bus rengiamos Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure. Būsimąsias mamytes priims ne tik akušerė, bet ir psichologė bei kineziterapeutė.

„Judėjimas nepaprastai svarbus vaisiui vystytis motinos įsčiose. Fiziniai pratimai būtini būsimai motinai, dėl to gerėja savijauta,didėja bendras darbingumas, aktyvėje kraujotaka,  gerėja miegas.  Kineziterapeutė būsimąsias mamas pamokys taisyklingų pratimų, nes labai svarbu, kad moteris įvertintų savo galimybes ir nepersistengtų, nes kiekviena besilaukiančioji fizinį krūvį turėtų pasirinkti pagal savo galimybes. Taip pat svarbus ir psichologinis nusiteikimas, todėl tikimės, kad besilaukiančioms pokalbiai su psichologe bus labai naudingi” – , sakė Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Toma Eisimantaitė.

Būsimųjų mamų mokyklėlė duris atvers sausio 21 dieną, 18 val. Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biure (Taikos pr. 76 , Klaipėda).  Besidomintys kviečiami registruotis telefonu 861230179 arba elektroniniu paštu toma@sveikatosbiuras.lt

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius