Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 03

Senolio butas Klaipėdos daugiabutyje – lyg iš siaubo filmo: atliekų kalnai, dvokas, žiurkės

4800 litrų – tiek atliekų surinko vos kelias valandas vieną butą Sulupės gatvėje, Klaipėdoje, tvarkę savanoriai. Stiklainius, puodus į namus daug metų tempęs senolis po savo dviejų kambarių būstą juda išraustais labirintais, miega ir rūko įsirausęs tarp atliekų. O tarnybos teigia, kad priemonių padėti daiktus kaupiančiam senoliui buvo imtasi.
Butas Klaipėdoje, vadinamame Žvejybos rajone, paverstas atliekų kaupykla. Buto gyventojas žinomas socialinėms tarnyboms, tačiau šios teigia esančios bejėgės.
Butas Klaipėdoje, vadinamame Žvejybos rajone, paverstas atliekų kaupykla. Buto gyventojas žinomas socialinėms tarnyboms, tačiau šios teigia esančios bejėgės. / M.Andrijanovo nuotr.

Viename Žvejybos rajonu vadinamame Klaipėdos kvartalo name dvokas pasitinka jau priėjus laiptinę. Nemalonus kvapas veda iki pat viršutinio aukšto.

Kaimynai tikina, kad jau metų metus bando ieškoti būdų, kaip įpareigoti atliekas kaupiantį senolį susitvarkyti. Jie tikina rašę raštus „visur“, tik rezultatas priešingas – atliekų kalnas dviejų kambarių bute toliau auga. Prie dvoko ir iš buto lekiančių parazitų žmonės beveik ir įprato.

Atkirtis: „Netrukdykit dirbti“

Senyvo amžiaus Stanislovą Sulupės gatvės gyventojai yra matę. Vyras gana sunkiai juda.

Į varganai atrodantį žmogų prieš daugiau nei metus dėmesį atkreipė ir visuomenininkas, viešosios įstaigos „Veik“ įkūrėjas Michailas Andrijanovas.

Jis kelis kartus pakalbino žmogų. Bandė užmegzti kontaktą, teikė ir paramą maistu.

M.Andrijanovo nuotr./Butą Sulupės gatvėje senolis pavertė šiukšlynu
M.Andrijanovo nuotr./Butą Sulupės gatvėje senolis pavertė šiukšlynu

Netrukus sužinojo, kad jis gyvena vadinamame Žvejybos rajone. Kaimynai vienas per kitą ėmė pasakoti apie juos trikdantį Stanislovo gyvenimo būdą.

Giminaičių ir artimųjų neturintis klaipėdietis kuičiasi po konteinerius. Dažniausiai ieško stiklo taros, puodų ir maisto. Juos tempiasi į namus. Nežinia, ar jis gauna kokias išmokas, nes maitinasi tik tuo, ką randa.
Apie Stanislovą M.Andrijanovas parašė savo feisbuke. Tačiau netrukus sulaukė žinučių iš socialinių darbuotojų, esą jie problemą žino ir sprendžia.

„Parašė, kad nereikia daryti reklamos, kad viską tuoj sutvarkys. Pamaniau, kad gal esu neteisus, ir atsitraukiau“, – pasakojo pašnekovas.

Į talką – lyg į kovidinę palatą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius