Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 19 /10:13

Buvę „Vilnius veža“ vadovai ir miesto valdžia turės atlyginti 0,5 mln. eurų žalos

Buvę bankrutavusios Vilniaus savivaldybės valdomos taksi bendrovės „Vilnius veža“ vadovai ir įmonės savininkė – miesto savivaldybė – ir jos valdoma įmonė „Vilniaus viešasis transportas“ turės atlyginti įmonei 0,5 mln. eurų žalą, nutarė teismas.
Benas Baltusis
Benas Baltusis / Aurimo Šrubėno nuotr.

„Vilnius veža“ savininkų ir Vilniaus valdžios skundą išnagrinėjęs Apeliacinis teismas lapkričio 15 dieną paliko galioti prieš metus priimtą jiems nenaudingą Vilniaus apygardos teismo sprendimą.

Teismai nutarė, kad buvęs įmonės vadovas Benas Renatas Baltusis, jį pakeitusi Ona Regina Vaskelienė ir bendrovės steigėjos – savivaldybė bei „Vilniaus viešasis transportas“ – turi atlyginti įmonei 499 tūkst. eurų žalą bei 5 proc. metų palūkanas.

Didžiausią sumą – 482,2 tūkst. eurų – privalo sumokėti B.R.Baltusis kartu su savivaldybe (valdė 51 iš 100 „Vilnius veža“ dalių) ir „Vilniaus viešasis transportas“ (49 dalys).

„Teismas (Vilniaus apygardos teismas – BNS) vertino, kad atsakovas B.R.Baltusis, neūkiškai tvarkydamas įmonės reikalus, tęsė santykius su įmonės kreditoriais, prisiimant naujus ir nepagrįstai tęsiant esamus įsipareigojimus, kurių įmonė negalėjo padengti dėl nemokumo“, – rašoma Apeliacinio eismo nutartyje.

Teismas taip pat nutarė, kad įmonės dalininkai turėjo susipažinti su „Vilnius veža“ finansine būkle ir kreiptis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo.

„Vilnius veža“ iš buvusių įmonės vadovų ir savininkų siekė atgauti beveik 626 tūkst. eurų.

Bankroto byla „Vilnius veža“ iškelta 2015 metų rugsėjį, 2016 metų balandį buvo patvirtinti 590 tūkst. eurų kreditorių reikalavimai.

B.R.Baltusis „Vilnius veža“ vadovavo nuo 2013 metų kovo pabaigos iki 2015 metų liepos pradžios, vėliau jį pakeitė O.R.Vaskelienė.

Savivaldybė teiks kasacinį skundą

Vilniaus miesto savivaldybė, reaguodama į teismo sprendimą, nurodė, kad „Vilnius veža“ buvo ankstesnės kadencijos vadžios projektas, kainavęs miestiečiams skolas ir nuostolius".

„Buvęs ankstesnio mero Artūro Zuoko patarėjas, vadovavęs „Vilnius veža“, nesiėmė būtinų veiksmų, kad tokių nuostolių būtų išvengta. Jau nuo 2014 m sausio įmonė buvo bankroto būsenoje ir įmonės vadovas privalėjo skelbti bankrotą“, – rašoma savivaldybės 15min atsiųstame komentare.

Savivaldybė taip pat pažymėjo teiksianti kasacinį skundą ir sieksianti, kad žala būtų priteista „būtent iš kaltų asmenų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius