-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 01 18

Buvęs FNTT direktoriaus pavaduotojas Valdas Grendelis įtariamas piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu

Už drausminius nusižengimus pareigose pažemintam buvusiam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojui ir Vilniaus valdybos viršininkui Valdui Grendeliui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo, penktadienį pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / Juliaus Kalinsko/15min.lt

Sužinojęs, kad iš FNTT valdybos viršininko yra pažemintas iki skyriaus vadovo, V.Grendelis keturis mėnesius sirgo ir tik praėjusią savaitę atvyko į naująją darbo vietą.

Tačiau vos atvažiavęs į Panevėžį V.Grendelis turėjo grįžti į Vilnių – jam buvo įteiktas šaukimas skubiai atvykti į Vilniaus apylinkės prokuratūrą, ten jam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo.

Dienraštis primena, kad 2011 metų vasarą važiuodamas automobiliu iš seminaro V.Grendelis viršijo leistiną greitį. Nors pareigūnas skolintu automobiliu tuomet pažeidė eismo taisykles, nuo baudos išsisuko, nes FNTT atsiuntė kelių policijai raštą, kad tuo metu V.Grendelis vykdė operatyvinę užduotį.

Anot dienraščio, per patikrinimą Vidaus reikalų ministerijoje nustatyta, kad tuometė FNTT Administravimo valdybos viršininkė Rasa Karčiauskaitė suklastojo dokumentus. Įtariama, kad tuomet V.Grendelis ir paprašė R.Karčiauskaitės surašyti fiktyvią pažymą.

Anot „Lietuvos ryto“, tikrintojai taip pat buvo gavę ir pranešimų, kad su V.Grendeliu susiję žmonės milijoninėmis aferomis įtariamiems asmenims galėjo nutekinti informaciją apie būsimas kratas ir sulaikymus. V.Grendeliui buvo pareikšti du papeikimai už tarnybinius pažeidimus, o vėliau skirta dar viena nuobauda – pareigų pažeminimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius