-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 23

Buvęs FNTT direktorius Vitalijus Gailius: prezidentė ragino atleisti jo pavaduotoją Vytautą Giržadą, tačiau jis nesutikęs

Praėjusią savaitę iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigų atleistas Vitalijus Gailius pareiškė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė ragino jį atleisti pavaduotoją Vytautą Giržadą, tačiau tam nebuvo pagrindo.
Vitalijus Gailius
Vitalijus Gailius / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Neneigiu, kad pokalbis vyko. Aš nesutikau atleisti savo pavaduotojo, nes neturiu tokių įgaliojimų. (...) Prezidentė ragino atleisti V.Giržadą, bet nemačiau tam teisinių pagrindų. Taip pat nemačiau galimybių įkalbėti V.Giržadą atsistatydinti, nes nei anksčiau, nei šiandien neturiu jokių duomenų apie jo padarytus kokius nors pažeidimus“, – trečiadienio vakarą „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ sakė V.Gailius.

Pasak jo, net ir esant nepalankioms patikrinimo poligrafu išvadoms „žmogui turi būti palikta teisė gintis“.

„Padaryti tokias išvadas ir atleisti žmogų iš tarnybos be jokių tarnybinių patikrinimų, be jokių tyrimų, be išvadų ir galimybės ką nors paaiškinti – negalima“, – sakė buvęs FNTT vadovas.

V.Gailius teigė, kad jo patikrinimo poligrafu išvada yra teigiama.

„Jaučiuosi kaip neteisėtai atleistas iš einamų pareigų, kurias laimėjau konkurso būdu ir kurių link karjeros laiptais kopiau kelis dešimtmečius“, – sakė buvęs pareigūnas.

Jis teigė ketinantis skųsti vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymą atleisti jį iš pareigų ir sprendimą atimti iš jo leidimą dirbti su slapta informacija.

V.Gailius pažymėjo, kad FNTT atliekant tyrimus, susijusius su liberalcentristų rėmėjais jam „buvo bandoma daryti kažkokius „pastebėjimus“.

„Niekada nesakiau, kad man buvo daromas spaudimas. Sakiau atvirkščiai, kad man niekas niekada nedarė spaudimo ir nedrįso to daryti. O užuominų nedrįsčiau vadinti spaudimu. Įvairios užuominos mane motyvuodavo papildomai pasidomėti vieno ar kito tyrimo objektu. Tas užuominas perdaviau (Seimo antikorupcijos) komisijai“, – televizijos eteryje sakė V.Gailius.

Jis sakė, kad aiškinantis nusikaltimus netaikomi metodai, kurie buvo naudojami jo ir V.Giržado atžvilgiu.

„Kriminalinėje policijoje visi veiksmai atliekami teisėtai. Kriminalistų tikslas – ištirti nusikaltimą ir nuteisti asmenis, o ne “aprūpinti„ ką nors kokia nors patikima ar nepatikima informacija. Dabar pagrindinė VSD funkcija – „aprūpinti“ informacija, kurios pagrindu galima priimti sprendimus, bet jos patikimumo niekas nevertina“, – kalbėjo V.Gailius.

Jis taip pat padėkojo trečiadienį mitinge prie Prezidentūros jį palaikiusiems žmonėms.

„Lietuvoje teisingumą vykdo teismai ir savo teisėtus interesus ginu teismuose. Teisingumo neturėtų vykdyti politikai ar paskiri asmenys. Bet žmonėms ačiū“, – teigė buvęs FNTT vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius