Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 27

Buvęs FNTT vadovas Vitalijus Gailius taip pat tikisi laimėti bylą dėl atleidimo iš tarnybos

Buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Vitalijus Gailius tiki, kad laimės bylą dėl atleidimo iš tarnybos kaip ir jo buvęs pavaduotojas Vytautas Giržadas.
Vitalijus Gailius
Vitalijus Gailius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį toliau uždarame posėdyje nagrinėjo V.Gailiaus bylą dėl įsakymų, sprendimo panaikinimo, įpareigojimo atlikti veiksmus ir neturtinės žalos atlyginimo. Pasak V.Gailiaus, posėdyje nagrinėti jo prašymai.

Antradienį šis teismas paskelbė, kad buvęs FNTT direktoriaus pavaduotojas Vytautas Giržadas turi būti grąžintas į pareigas, jam priteista 20 tūkst. litų neturtinei žalai kompensuoti. Be to, FNTT turės atlyginti V.Giržadui po daugiau nei 6,3 tūkst. litų už kiekvieną priverstinės pravaikštos mėnesį.

Teismas panaikino du buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymus dėl leidimo dirbti su slapta informacija ir atleidimo iš tarnybos. Anot teismo, jie abu neatitinka teisės aktų reikalavimų ir turi būti panaikinti. Tuo tarpu VRM jai nepalankią teismo nutartį aukštesnės instancijos teismui.

„Jeigu žinai, kad esi teisus ir esi nusikalstamos operacijos auka, tai man papildomų vilčių nereikia, aš tikiu Lietuvos teismais ir juos gerbiu“, – BNS sakė V.Gailius paklaustas, ar buvusio pavadinio pergalė nesuteikia jam papildomų vilčių laimėti bylą.

Toliau V.Gailiaus bylą teismas nagrinės lapkričio 15 dieną, kada bus paskelbtas sprendimas, nežinoma.

Buvęs FNTT vadovas ir ilgametis policijos pareigūnas yra kandidatas į Seimo narius – Pakruojo-Joniškio apygardoje, būdamas Liberalų sąjūdžio sąraše, jis bandys patekti į Seimą. Rinkimai į Seimą vyks spalio 14 dieną.

„Aš nespėliosiu. Aš pasakysiu tą dieną, kai bus sprendimas“, – BNS sakė V.Gailius, paklaustas, ką pasirinks – Seimo nario ar FNTT vadovo kėdę.

Liberalcentristas R.Palaitis V.Gailių ir V.Giržadą iš FNTT vadovų pareigų atleido vasario 15 dieną. Dėl šio sprendimo konservatorių kritikos sulaukęs R.Palaitis vėliau pats pasitraukė iš pareigų.

V.Giržadas tebėra įtariamasis prokuratūros tiriamoje byloje dėl informacijos apie bankrutavusį banką „Snorą“ nutekinimo. Abu FNTT vadovai pareigų neteko po mestų įtarimų informacijos nutekinimu „Snoro“ istorijoje.

Iš FNTT vadovo pareigų atleistas V.Gailius dabar dirba Klaipėdos bendrovėje Vakarų laivų gamykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius