Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 15

Buvęs kandidatas į JAV prezidentus J.McCainas apie apie Lietuvą, Latviją ir Estiją: jaučiu jums išskirtines simpatijas

Vašingtone (JAV) su darbo vizitu viešinti Seimo pirmininkė Irena Degutienė susitiko su JAV senatoriumi Johnu McCainu ir aptarė ekonominę situaciją Lietuvoje, Baltarusijos politinės perspektyvas, situaciją Ukrainoje bei Rusijos ir Gruzijos santykius.
Seimo pirmininkė I.Degutienė ir JAV senatorius J.McCainas
Seimo pirmininkė I.Degutienė ir JAV senatorius J.McCainas / Leono Garbačiausko (LR ambasada Vašingtone) nuotrauka

Seimo pirmininkė pabrėžė, kad JAV santykių su Rusija „perkrovimo“ politika neturi būti vykdoma mažųjų valstybių saugumo sąskaita. I.Degutienė taip pat pabrėžė, kad Lietuvos Seimas dar šių metų birželio 1-ąją priėmė rezoliuciją dėl Gruzijos teritorinio vientisumo ir paragino kitų šalių parlamentus, taip pat JAV Kongresą pasekti Lietuvos pavyzdžiu.

„Tai sumažintų kai kurių šalių galimybes izoliuoti Gruziją“, – sakė I.Degutienė.

Seimo pirmininkė pakvietė JAV rodyti didesnį dėmesį šiam regionui ir prisiminė prieš savaitę vykusį savo vizitą Ukrainoje, kurios politinis elitas, nepaisant tam tikrų geopolitinių pokyčių, tebėra suinteresuotas integracija į Europos Sąjungą (ES). Pasak I.Degutienės, tai, kad Ukraina siekia laisvosios prekybos sutarties su ES ir nesijungia į muitų sąjungą su Rusija, Baltarusija bei Kazachstanu, yra drąsinamieji ženklai.

„Lietuvos, JAV ir kitų Vakarų valstybių uždavinys turėtų būti padėti Ukrainai ir kitoms Rytų Europos valstybėms suartėti su Europa“, – sakė I.Degutienė.

Susitikime taip pat trumpai buvo aptarti galimi Baltarusijos raidos scenarijai ir tarptautinei bendruomenei galinčios kilti dilemos dėl artėjančių prezidento rinkimų Baltarusijoje.

Seimo pirmininkė I.Degutienė pakvietė senatorių J.McCainą atvykti į Vilnių jau ateinantį sausio mėnesį, Lietuvai minint 20-ąsias kruvinųjų Sausio 13-osios įvykių metines.

„Būdamas mažesnis ir dalyvaudamas JAV nepriklausomybės Liepos 4 dienos eisenose visuomet matydavau trijų pavergtų Baltijos valstybių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – vėliavas. Jaučiu jums išskirtines simpatijas. Žinau, kad turite ekonominių problemų, tačiau per 20 metų padarėte įspūdingą pažangą atkurdami savo valstybes. Jūs galite manimi pasikliauti“, – sakė J.McCainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius