Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04

Buvęs Kauno klinikų vadovas Juozas Pundzius tapo konservatorių partijos nariu

Buvęs Kauno klinikų vadovas profesorius Juozas Pundzius trečiadienį prisijungė prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD).
Profesorius Juozas Pundzius
Profesorius Juozas Pundzius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Dabar laisvesnis esu ir galiu tą savo skolą atiduoti – atėjo laikas atiduoti. Mano tėvukas buvo krikščionis demokratas, po to Tėvynės sąjungos narys, daug kadencijų buvo renkamas į Plungės savivaldybę. Visą laiką aš buvau konservatorius, šiandien tapau formalus“, – BNS trečiadienį sakė J.Pundzius.

Jis kol kas neatskleidžia, ar planuoja dalyvauti ir Seimo rinkimuose.

TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis sakė besidžiaugiantis, kad prie partijos nusprendžia prisijungti anksčiau tam nepasiryžę, konservatorius palaikantys žinomi žmonės.

TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis sakė besidžiaugiantis, kad prie partijos nusprendžia prisijungti anksčiau tam nepasiryžę, konservatorius palaikantys žinomi žmonės.

„Sau asmeninį tikslą kėliau atverti duris ir parodyti, kad mes atsinaujinę tikrai galime būti atvira bendruomenė. Šiandien nepaprastai džiaugiuosi ir profesoriaus prisijungimu. Ir Andrius Navickas, ir Ingrida Šimonytė, kuri taip pat paskelbė, kad su mūsų bendruomene sieja savo politinę ateitį. Panašu, kad ta žinia nuskambėjo plačiai per Lietuvą, kad žymūs, visuomenei nusipelnę žmonės jungiasi prie mūsų bendruomenės“, – kalbėjo G.Landsbergis.

J.Pundzius buvo ilgametis Kauno klinikų vadovas. Iš pareigų jis pasitraukė po to, kai konkursą į šias pareigas laimėjo dabartinis ligoninės vadovas Renaldas Jurkevičius.

Šiemet J.Pundzius kandidatavo į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė, motyvuodamas tuo, kad nebuvo išsklaidytos abejonės dėl universiteto Tarybos teisėtumo. Rektoriaus rinkimų rezultatus jis yra apskundęs teismui.

Nauja Kauno TS-LKD skyrių sueigos lydere išrinkta E.Gudišauskienė

Trečiadienio vakarą TS-LKD Kauno skyrių sueiga išrinko naują vadovę – ja tapo savivaldybės tarybos narė Edita Gudišauskienė.

Naują lyderį Kauno konservatoriams teko rinkti iš vienintelės kandidatės – likę septyni savo kandidatūrą atsiėmė. Jos kandidatūrą palaikė 221 partijos narys, 119 susilaikė.

Naują lyderį Kauno konservatoriams teko rinkti iš vienintelės kandidatės – likę septyni savo kandidatūrą atsiėmė. Jos kandidatūrą palaikė 221 partijos narys, 119 susilaikė.

Į Kauno skyriaus sueigos lyderius buvo iškelti aštuoni kandidatai – keturi iš jų savo kandidatūrą atsiėmė anksčiau, tarp jų – ir iki šiol dešimtmetį Kauno skyrių sueigai vadovavęs buvęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Mano apsisprendimas laisvas, nieko neįtakotas. Nors ir esu iškeltas, daugiau nebekandidatuosiu“, – trečiadienį renginyje kalbėjo A.Kupčinskas, pabrėžęs, kad debatuose dalyvavo „olimpiniu principu“.

Jis paskelbė palaikysiantis E.Gudišauskienės kandidatūrą.

Dar trys kandidatai – Jonas Koryzna, Martynas Ubartas ir Gediminas Žukauskas – apie sprendimą nekandidatuoti paskelbė trečiadienio vakarą.

M.Ubartui paskelbus, kad apsisprendė nekandidatuoti, salėje kilo pasipiktinimas.

„Aš pats gerbiamą Martyną įkalbinėjau neatsiimti kandidatūros“, – ramindamas pasipiktinusius partiečius, kalbėjo A.Kupčinskas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Edita Gudišauskienė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Edita Gudišauskienė

Jis ragino dalyvius vis viena dalyvauti balsavime ir priminė, kad jis pats taip pat sueigos lyderiu buvo išrinktas iš vienintelio kandidato.

„Apima nepaprastas jausmas, kai supranti, kad esame tikrai bendraminčių bendruomenė“, – kalbėjo E.Gudišauskienė.

Susirinkimo pradžioje kalbėjęs partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pabrėžė, kad Kaune jaučiamas visoje partijoje vykstantis atsinaujinimas.

„Kalbėdami apie atsinaujinimą, rodom į Kauną, kalbėdami apie būsimas pergales, kalbame apie Kauną“, – kalbėjo partijos pirmininkas.

Antradienį paskelbęs, kad ateinančiuose Seimo rinkimuose jis kandidatuos Kauno vienmandatėje Žaliakalnio apygardoje, G.Landsbergis dėkojo Rasai Juknevičienei, kad ji paliko „laimėtą ir, greičiausiai, laimimą ateityje“ apygardą ir pasiryžo kandidatuoti Panevėžyje.

TS-LKD Kauno skyrių sueiga vienija aštuonis Kauno skyrius, kurie jungia 1860 TS-LKD narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius