-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 30

Buvęs Kauno meras grąžino penktadalį išmokų už darbą laisvadieniais

Buvęs Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas savivaldybei grąžino penktadalį per pustrečių metų už darbą laisvadieniais ir per šventes jam išmokėtų lėšų, rašo „Lietuvos žinios“.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko pavaduotojas ir premjero patarėjas A.Kupčinskas į miesto savivaldybės kasą grąžino 2018 litų, kurie tuomečiam laikinosios sostinės vadovui buvo išmokėti už dalyvavimą valstybės švenčių renginiuose 2009–2010 metais.

Anot dienraščio, tūkstančius, gautus už darbą savaitgaliais, jis laiko teisėtais, todėl jų grąžinti neketina.

Apie savo poelgį konservatorius informavo TS-LKD sekretoriatą. 36-erių politikas Kaunui vadovavo 2007–2011 metais.

Už tai, kad A.Kupčinskas dirbo šeštadieniais, sekmadieniais ir per šventes, 2010 metais jam buvo išmokėta 10 tūkst. litų, už pusketvirto šių metų mėnesio, kol baigėsi kadencija, – 2,8 tūkst. litų (iš viso atskaičius mokesčius – 9,7 tūkst. litų). Už tai, kad šešias valandas plušo pernykščiuose Kovo 11-osios – Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginiuose, A.Kupčinskui buvo priskaičiuota 360 litų. Viena valanda mokesčių mokėtojams atsieidavo apie 60 litų.

Kauno savivaldybės administracijos Apskaitos skyriaus darbuotojai patvirtino buvusio mero piniginio pervedimo sulaukę praėjusią savaitę.

A.Kupčinskas grąžino iš savivaldybės gautas išmokas už dalyvavimą 2009 metų Vasario 16-osios, Kovo 11-osios, liepos 6-osios – Valstybės dienos renginiuose, Žolinės atlaiduose bei paminėjime Pažaislyje.

Buvęs meras taip pat atidavė pinigus, kurie jam buvo išmokėti už dalyvavimą pernykščiuose Kovo 11-osios, liepos 6-osios renginiuose bei kalėdiniame savivaldybės surengtame labdaros vakare rotušėje. Kaip matyti iš dokumentų, meras pastarajame renginyje praleido tris valandas.

2010 metais A.Kupčinskas iš viso dirbo 164 poilsiui ir šventėms skirtas valandas.

Kol kas pinigų savivaldybei negrąžino buvusi vicemerė ir dabartinė tarybos narė „tvarkietė“ Loreta Kekienė.

Šių metų Vasario 16-ajai skirtuose renginiuose ji dirbo 10 valandų, o Kovo 11-osios – šešias valandas.

Vicemerei buvo atlyginta net už pusantros valandos dalyvavimą šv. Mišiose Arkikatedroje bazilikoje, pusės valandos trukmės išklausytą varpų koncertą, visą valandą stebėtą vėliavos pakėlimo ceremoniją Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, dviejų valandų klausytą koncertą „Laisvės pavasaris“ ir tos pačios tautinės vėliavos, kuri buvo pakelta anksčiau, valandą trukusią nuleidimo ceremoniją.

„Pervesti lėšas už apmokėtas valstybinių švenčių metu dirbtas darbo valandas paskatino mano pilietinės nuostatos ir drauge dalinis klaidos pripažinimas, nes per aibę miesto reikalų ir rūpesčių nepasidomėjau darbo apmokėjimo aplinkybėmis“, – motyvus, paskatinusius grąžinti gautas išmokas, laiške partijos bičiuliams paaiškino A.Kupčinskas.

Pirmadienį politikas sutiko, kad gauti honorarą už dalyvavimą valstybinės reikšmės renginiuose nebuvo moralu. Todėl jis suskubo šią klaidą ištaisyti.

„Ką galėjau, tą padariau, dabar jaučiuosi ramus. Žinoma, norint ir toliau galima mane kalti prie kryžiaus“, – sakė A.Kupčinskas.

Jis mano, kad įstatymų leidėjai galėtų patobulinti kai kurias įstatymų nuostatas, reglamentuojančias merų veiklos apmokėjimo tvarką. Tuomet neva būsią išvengta nesusipratimų. Jis pats teigė visada vadovavęsis Darbo kodeksu bei Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos rekomendacijomis ir mano, kad visos kitos gautos išmokos už darbą laisvadieniais yra teisėtos.

Buvęs Kauno vadovas teigia, kad dabartinis miesto meras liberalas Rimantas Mikaitis, būdamas vicemeru, taip pat, kaip ir kiti jo pavaduotojai, gaudavo atlygį už darbą laisvadieniais. R.Mikaičiui esą buvo atlyginta už tai, kad 2009 metų sausio 24-ąją 10 valandų bendravo su Tarptautinės krepšinio federacijos atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius