Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 08

Buvęs Kauno meras Rimantas Mikaitis: kyla grėsmė netekti 12 mln. S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijai

Buvęs Kauno meras Rimantas Mikaitis teigia, kad Kaunas, dėl dabartinės valdančiosios daugumos neryžtingumo, gali prarasti 12 milijonų litų, kuriuos buvo planuojama gauti iš Vyriausybės investicijų programos S.Dariaus ir S.Girėno stadionui rekonstruoti.
Jeigu iškristų sniegas, paruošta 50 šluotų.
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jei taip atsitiktų, kiltų pavojus netekti teisės surengti mieste 2013 m. Europos jaunimo futbolo čempionato finalo.

Buvusi Kauno valdančioji dauguma šių metų vasarą garsiai prakalbo apie būtinybę atgaivinti S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadioną. Atsakingi savivaldybės administracijos darbuotojai buvo įpareigoti bendradarbiauti su Lietuvos futbolo federacija ir parengti stadiono rekonstravimo priešprojektinį pasiūlymą bei techninį-ekonominį pagrindimą.

Taip pat administracijos direktorius buvo įpareigotas rengti investicinį projektą bei organizuoti detalųjį planavimą. Stadiono rekonstrukcijos darbus buvo planuojama pradėti jau 2012 m. pavasarį.

“Keistokai atrodė tuo metu opozicijoje buvusios Tėvynės sąjungos atstovai, kurie balsavo prieš šį visiems kauniečiams svarbų sprendimą. Netrukus bus tvirtinamas Vyriausybės biudžetas, laikas senka, todėl norėtųsi matyti ryžtingus dabartinės Kauno valdžios veiksmus, kurie leistų pradėti stadiono rekonstrukciją”, – baiminasi R.Mikaitis.

Liberalų Sąjūdžio frakcija kreipėsi į merą Andrių Kupčinską, ragindama imtis skubių veiksmų, kad Kaunas pagaliau turėtų tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius